elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CALOR BORRIANA

Alerta per forts vents en la costa de Borriana davant una possible rebentada càlida

Alerta per forts vents en la costa de Borriana davant una possible rebentada càlida

  Borriana està en preavís per la possibilitat que es produïsca una rebentada càlida aquest dimarts a la vesprada que podria generar de sobte fortes ratxes de vent.

  En concret, la informació que maneja el consistori avisa de possibles vents sobtats d'entre 50 i 60 quilòmetres per hora que afectarien la zona marítima entre les 17 i les 18 hores d'aquest dimarts, segons la informació difosa per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

  De fet, la Policia Local està avisant als locals de la zona per a advertir-los que extremen les precaucions davant aquest possible fenomen meteorològic, el mateix que es va patir en el festival Medusa de Cullera del passat estiu.

  A més, durant la vesprada tant la Policia Local com els equips de socorrisme estaran atents per la zona per a vigilar davant possibles incidències.

  Què és una rebentada càlida?

  Aquest fenomen meteorològic succeeix en dies amb tempestes seques com s'espera aquest dimarts i en zones on opera la brisa marítima. La rebentada desencadena de sobte fortes ratxes de vent i un sobtat augment de les temperatures, que pot sorprendender als veïns.

  El concret, el que succeeix és una inversió tèrmica, quan en superfície l'aire és més fresc que a diversos centenars de metres d'altura, on circula una massa d'aire calent, com succeeix aquest dimarts. És quan aqueix aire descendeix quan es produeix de colp aquest xoc de masses, els forts vents i l'augment de la temperatura de colp.

   

  Pujar