elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així queda el calendari faller de Borriana per a 2022

Queden cinc mesos per a la Cremà i Borriana ja té previst el calendari de 2022
Queden cinc mesos per a la Cremà i Borriana ja té previst el calendari de 2022
  • Aquesta setmana es presentaran les candidatures a Reina Fallera i Reina Fallera Infantil

Sis dies després de la Cremà, Borriana ja ha fixat el calendari per a les Falles del 2022. I és que falten només cinc mesos per a Sant Josep i la capital de la Plana Baixa vol tindre-ho tot preparat.

Ahir a la vesprada es reunia la Junta Local Fallera i els presidents de les 19 comissions de la ciutat per a consensuar un calendari que els permeta arribar amb temps a tots els actes fallers previs la Plantà i la Nit de la Cremà de 2022.

Aquests actes consisteixen en el comiat de les Reines Falleres, Dames de la Ciutat i Corts d'Honor de 2020-2021, la proclamació i les exaltacions.

El calendari faller per a 2022 queda així:

  • Dimecres 20 i dijous 21 d'octubre. Presentació de les candidatures als càrrecs de Reina Fallera i Reina Fallera Infantil de Borriana.
  • Dissabte 30 d'octubre. Acte d'elecció de les Reines Falleres de Borriana 2022.
  • Dimarts 2 de novembre. Obertura del termini per a la presentació a les candidatures a Corts d'Honor i Dames de la Ciutat.
  • Dissabte 27 de novembre. Acte de comiat de les Reines Falleres de 2020-2021.
  • Diumenge 28 de novembre. Acte de proclamació de les Reines Falleres de Borriana de 2022.
  • Dissabte 15 de gener de 2022. Acte d'exaltació de la Reina Fallera, Cort d'Honor i Dames de la Ciutat i Falleres Majors i Corts d'Honor de les comissions falleres de Borriana.
  • Diumenge 16 de gener de 2022. Acte d'exaltació de la Reina Fallera Infantil, Cort d'Honor i Dames de la Ciutat i Falleres Majors Infantils i Corts d'Honor de les comissions falleres de Borriana.

La reunió d'ahir a la nit de la Junta Local Fallera de Borriana (JLFB) va estar presidida per la regidora de Falles i presidenta de JLFB, Sara Molina, i va comptar amb la participació del President de la Federació de Falles de Borriana, Salva Doménech, i els representants de totes les comissions falleres.

Per a Sara Molina la nit de la cremà, “va finalitzar un cicle faller que es va allargar més de 18 mesos, i va marcar l'inici del renaixement d'un nou amb vista a març de 2022”. Per això, ha manifestat, “les comissions falleres i la Junta ja hem començat a planificar el calendari faller, comprimit en el temps amb tan sols 5 mesos en què es projectaran totes les activitats, sense anul·lar actes, i en els quals alguns estan sent replantejats, adaptats o reinventats perquè la pandèmia continua present”.

La resta d'activitats que configuraran tot el calendari faller a Borriana aniran esbossant-se en les següents reunions de treball de la Junta Local Fallera, en les quals també s'aniran materialitzant les fórmules acordades i protocols dels actes.

Sara Molina ha volgut de nou agrair l'esforç, resistència i participació durant el cicle faller que ha finalitzat, tant a les 19 comissions falleres com a les Reines, a les corts i dames d'honor, a la Federació de Falles i al renovat equip de la Junta Local Fallera.

Pujar