Castellano

Xarrades, oci i cultura conformen la Setmana de la Tercera Edat de Bocairent

Xarrades, oci i cultura conformen la Setmana de la Tercera Edat de Bocairent
  • La programació culmina divendres amb l’actuació de la rondalla i del grup de teatre i amb un sopar de germanor

Des de dilluns, Bocairent celebra l’edició número 34 de la Setmana Sociocultural de la Tercera Edat. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Sant Blai i de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gent Gran i Envelliment Actiu, amb la qual es vol oferir una proposta àmplia que pose en valor la importància de comptar amb la màxima activitat per part de les veïnes i els veïns d’aquesta franja d’edat.

Així, dilluns va tindre lloc la xarrada de la psicòloga Sagrario Puerto amb el títol “La importància del moviment i el pensament en la qualitat de vida dels adults majors”. Dimarts va ser el torn d’una sessió oberta de zumba. Per a hui dimecres hi ha prevista una visita cultural a Sogorb. Demà dijous serà el torn del taller “La importància de l’estimulació cognitiva en les persones: ‘No jubiles la teua memòria’”, a càrrec de Begoña Perigüell (educadora social d’AFAB). Per últim, divendres actuaran tant la Rondalla de Jubilats de Bocairent com el grup Amics del Teatre de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, que representarà “Guardes al camí”. A continuació, hi haurà un sopar de germanor.

Per a Joan Vañó, regidor responsable de l’organització juntament amb l’associació local de jubilats i pensionistes, “aquestes iniciatives són importantíssimes per a reforçar tant els espais de socialització com el benestar físic i emocional en la tercera edat”. En aquest sentit, el regidor de Gent Gran i Envelliment Actiu de l’Ajuntament de Bocairent assenyala que el seu departament treballa per a reforçar les propostes en aquest àmbit i garantir la continuïtat d’una oferta extensa al llarg de tot l’any.

Pujar