Castellano

Tret d’eixida al Nadal a Bocairent

Tret d’eixida al Nadal a Bocairent
  • L'encesa oficial de l'enllumenat, amb la novetat dels punts de venda de productes, i la visita dels emisaris reials inicien una intensa programació

Dissabte passat, 10 de desembre, Bocairent va formalitzar l’inici del Nadal amb l’encesa de l’enllumenat. L’acte va reunir una gran presència de públic a la plaça de l’Ajuntament, on les persones presents van poder gaudir tant de les obres pictòriques de l’associació Art 92 com de l’actuació de la banda jove de l’Associació Unió Musical de Bocairent. A més, enguany, va estar la novetat del mercat de Nadal, amb productes alimentaris i decoratius vinculats a aquestes dates.

Diumenge va ser el torn de la visita dels emissaris reials, per a recollir les cartes dels xiquets i les xiquetes dirigides a Ses Majestats d’Orient. L’oratge va obligar a traslladar la recepció a les instal·lacions del mercat municipal, però això no va impedir la presència multitudinària de famílies. En aquest sentit, fonts de la Comissió de la Festivitat dels Reis Mags, entitat organitzadora, assenyalen que es s’han fet arribar més de 600 cartes.

Aquestes dues cites del cap de setmana marquen el començament d’una extensa agenda amb propostes lúdiques, culturals, esportives i comercials. Així, el pròxim cap de setmana serà el torn del concert de l’Agrupació Coral de Bocairent (dissabte 17) i la setmana següent actuaran tant el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub com novament la banda jove de l’AUM de Bocairent (dissabte 24). A continuació, s’organitzaran el torneig esportiu nadalenc (del 26 al 29 de desembre), les activitats de Cap d’Any (L’Home dels Nassos i les Campanades) i la cavalcada de Reis.

Iniciatives comercials

La programació de Nadal també inclou una extensa oferta comercial, a través de les accions del Mercat Municipal i dels establiments de l’Agrupació de Comerciants i Serveis de Bocairent. En el primer cas, les compres a les parades poden optar a un sorteig de premis i, a més, s’han programat un conjunt d’activitats: en concret, el dia 17, hi haurà un estand solidari a càrrec d’AFAB i una animació musical amb el Vila Ensemble com a protagonista.

Pel que fa a les iniciatives d’ACiS Bocairent, cal destacar el sorteig de 1.500 euros en premis entre la clientela dels establiments del comerç local i una nova convocatòria del concurs d’aparadors. El veredicte de les dues propostes es coneixerà el dia 7 de gener en l’acte de tancament de la campanya de Nadal i Reis. A més, tant el mercat com els locals ACiS han potenciat la decoració per a aquestes dates.

Setena edició de Nadal Jove

Un altre component important de les pròximes setmanes serà la setena edició de la programació d’oci per a infants, adolescents i joves. El Nadal Jove d’enguany iniciarà el seu màxim període d’activitat a partir del 24 de desembre, amb la pista de patinatge, i oferirà propostes fins al 4 de gener. Entre aquestes, hi haurà la projecció de pel·lícules, el viatge a Expojove, un taller de ràdio i un altre de cuina, un espectacle de música i teatre, etc.

Segons M. Luz Pascual, regidora de Festes i Tradicions, “col·lectius, sector privat i Ajuntament han fet un gran esforç perquè el Nadal a Bocairent siga ben complet”. En aquest sentit, la responsable municipal destaca tant la quantitat com la varietat de propostes: “Aquestes són unes dates de tradicions, compres i oci, i, amb la suma d’esforços, hem fet possible que el nostre poble tinga tots els ingredients necessaris perquè gaudim del Nadal en clau local”, conclou.

Pujar