Castellano

El secretari autonòmic de Turisme manté una reunió de treball a Bocairent

El secretari autonòmic de Turisme manté una reunió de treball a Bocairent

    El passat 2 de febrer, el secretari autonòmic de Turisme es va traslladar a Bocairent per mantindre una reunió de treball amb representants de l’Ajuntament i del sector. En concret, hi van estar presents l’alcalde, la regidora i el personal municipal en matèria turística, la presidenta i alguns membres de l’associació local d’hostaleria i turismo, representants de l’Associació Serra de Mariola i les tècniques de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. 

    En primer lloc, la trobada va servir per a presentar a Francesc Colomer les accions del Pla de Sostenibilitat Turística, que invertirà 1,5 milions d’euros a la localitat a càrrec de fons europeus. En aquest sentit, hi ha previstes millores en espais públics com la plaça Joan de Joanes; la posada en valor del Barri Medieval, amb la renovació de la il·luminació ornamental o la recuperació dels horts perimetrals; la creació de noves infraestructures, com un aparcament per al centre del nucli urbà, i una sèrie d’iniciatives per a augmentar la competitivitat dels negocis i els professionals del sector.

    En segon lloc, la reunió de treball va atendre algunes problemàtiques que té Bocairent com a destinació turística. Entre aquestes, destaca l’oferta actual de restauració, que és insuficient per a atendre les necessitats que requereix el volum de visitants que rep el municipi. Així, el secretari autonòmic de Turisme va oferir els recursos de què disposa la Generalitat per a incentivar la iniciativa privada i també es va comprometre a explorar línies de col·laboració amb l’entitat que agrupa el sector de l’hostaleria en l’àmbit autonòmic.

    La regidora de Turisme, M. Luz Pascual, valora positivament la reunió: “Vam tindre l’oportunitat de traslladar al secretari autonòmic tant les nostres potencialitats com les nostres debilitats, perquè el principi per a millorar és sempre partir d’un diagnòstic clar i traçar un full de ruta; justament el que hem fet amb el pla estratègic recentment aprovat”. En aquest sentit, l’edil indica que “Bocairent vol continuar sent una referència del turisme valencià d’interior i, per a d’això, hem de ser autoexigents i posar en marxa projectes que necessiten de la col·laboració d’altres administracions com la Generalitat”.

    Pujar