Castellano

Les residències artístiques de Bocairent conclouen amb la presentació pública dels projectes

Les residències artístiques de Bocairent conclouen amb la presentació pública dels projectes
  • La localitat també acull la trobada final de tots els participants en el programa Cultura Resident del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Bocairent es va adherir enguany a la proposta Cultura Resident del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, durant els mesos d’octubre i novembre, Paula Serrano Llorca i María Esteve Trull han viscut al municipi i han desenvolupat els seus projectes creatius: “Hi ha una manera” i “L’empremta del paisatge”, respectivament.

Aquests es van donar a conéixer al públic el passat dia 1 de vesprada, a través d’una sessió oberta i guiada per les mateixes artistes: en el cas de Paula Serrano Llorca, la presentació es va dur a terme a les instal·lacions del mercat municipal, mentre que María Esteve Trull va mostrar la seua proposta artística al Museu Municipal Antonio Ferri.

La jornada també va servir com a punt de trobada de tots els participants en la convocatòria 2022 del programa de residències del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. En concret, es tractava de quinze projectes que s’han desenvolupat a Bocairent i als centres següents: Planta Alta – hablarenarte (Madrid), Museu de Belles Arts de Castelló, Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant, Centre Cultural d’Espanya a Santiago de Xile, Meet Factory (Praga) i Centre del Carme Cultura Contemporània a València.

Per a l’alcalde, “la residència artística ha estat una oportunitat d’atraure mirades creatives al nostre poble”. En aquest sentit, Xavi Molina destaca la confiança del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en l’Ajuntament perquè Bocairent se sumara per primera vegada al programa Cultura Resident i perquè el municipi acollira la trobada final de tots els creadors i totes les creadores. “Ha estat una experiència satisfactòria i confiem a repetir-la en el futur”, conclou el primer edil.

Pujar