Castellano

Representants de la comunitat educativa i de l’Ajuntament de Bocairent es reuneixen amb la Conselleria per la situació del CEIP Lluís Vives

Representants de la comunitat educativa i de l’Ajuntament de Bocairent es reuneixen amb la Conselleria per la situació del CEIP Lluís Vives
  • El Ple del consistori també aprova per unanimitat una declaració que demana prioritzar i accelerar l’actuació en el marc del Pla Edificant

 

Dijous passat, 30 de novembre, representants de la comunitat educativa i de l’Ajuntament de Bocairent es van reunir amb la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació per tractar la situació del CEIP Lluís Vives. En concret, per part de la localitat hi van assistir Francisco José Molina, director del centre; Josep Belda, en representació de l’AMPA; Vanesa Doménech, regidora d’Educació, i Xavi Molina, alcalde. Al seu torn, per part de l’administració autonòmica, la delegació va estar encapçalada pel subdirector de la Direcció General d’Infraestructures Educatives, Román D. Grisolía.

Tal com s’explica en el comunicat conjunt emés pel centre, l’AMPA i la Regidoria d’Educació, “després de les reunions mantingudes entre la Conselleria i l’Ajuntament el 19 de setembre i el 24 d’octubre, el consistori ha pogut redactar el projecte per a finalitzar les obres de reforma i ampliació de la nostra escola. Per tant, l’objectiu més immediat és que la Generalitat dote l’Ajuntament dels recursos econòmics necessaris per a poder iniciar la licitació que permeta contractar l’empresa que execute l’actuació”.

En aquest sentit, les dues peticions fonamentals que els representants locals van traslladar en la reunió del 30 de novembre van ser: en primer lloc, “que la Generalitat prioritze l’actuació de Bocairent, ja que es tracta d’un projecte iniciat al desembre de 2020 i inacabat” perquè l’empresa adjudicatària va paralitzar l’execució en setembre de 2022 i el consistori va acabar rescindint el contracte l’agost de 2023. I, en segon lloc, “que la Generalitat dote els recursos econòmics necessaris perquè l’Ajuntament puga licitar la segona fase de l’obra el més prompte possible atenent l’alteració greu que suposa la situació actual del centre”.

Així, el mateix comunicat explicita que la posició expressada pels representants de la Direcció General d’Infraestructures Educatives va ser: d’un costat, “que s’entén el projecte de Bocairent com a prioritari dins del Pla Edificant”, i, de l’altre, “que la dotació de recursos econòmics no podrà arribar abans de l’entrada en vigor del pressupost 2024 de la Generalitat, prevista inicialment per a finals de gener”.

Declaració conjunta en el Ple

Igualment, l’última sessió plenària de l’Ajuntament de Bocairent també va aprovar per unanimitat una declaració conjunta en aquesta matèria. El text, proposat per l’Alcaldia i validat pels tres partits polítics amb representació municipal (PSPV-PSOE, PP i Compromís), incideix en la petició a la Conselleria de priorització i celeritat per al projecte de reforma del CEIP Lluís Vives. Una petició que es fonamenta també en el fet que “és una obra iniciada i no acabada i que, a més, la situació transitòria actual té una notable incidència en la comunitat educativa, ja que limita l’activitat escolar diària”.

 

Pujar