Castellano

“Refresca’t amb la cultura” ofereix quinze propostes per a l’estiu de Bocairent

“Refresca’t amb la cultura” ofereix quinze propostes per a l’estiu de Bocairent
  • La programació cultural municipal comença dissabte amb un concert de música de cambra i s’estendrà fins al 9 de setembre

Les cites culturals de Bocairent són constants al llarg de l’any però a l’estiu encara s’incrementen més. En aquest sentit, l’aportació de l’Ajuntament es concreta en la programació “Refresca’t amb la cultura”, que enguany inclou un total de quinze propostes amb música, literatura, exposicions, arts escèniques, cinema i xarrades. “De nou, viurem uns mesos ben intensos, perquè aquesta agenda se suma a les moltíssimes iniciatives del teixit associatiu”, afirma l’alcalde i regidor de Cultura, Xavi Molina.

El mes de juliol començarà amb el concert de música de cambra de la formació de la flautista bocairentina Neus Llinares, que tindrà lloc el dia 2 a les 19.30 hores al parc dels Vilars. A partir del dimarts 5, s’oferirà el servei de bibliopiscina, amb tallers per als xiquets i les xiquetes, que també seran els destinataris de l’espectacle de circ del dia 9. El 8 de juliol s’inaugurarà l’exposició retrospectiva de cartells de les festes d’estiu a sant Agustí i el dia 15 es presentarà el volum desé de la Col·lecció d’Estudis Locals, obra de Josep Vicent Ferre. El mes es tancarà amb la sessió de projecció de curtmetratges (22 de juliol) i els punts d’intercanvis de llibres (29 de juliol).

Pel que fa a l’agost, el dia 5 hi haurà un concert de música arabomediterrània i el dia 7 la primera sessió del cinema d’estiu, que tindrà continuïtat el dia 14. Prèviament, el 12 d’agost serà el torn dels Contes a la Fresca. Del 16 al 18 d’agost està previst el cicle de conferències Xarrades a la Fresca. Del 24 al 26, les sessions per a públic infantil de Sant Agustí de Conte i el 27 d’agost una nova edició del festival de música per a joves Xocorrok. Al setembre, les dues cites de tancament de la programació seran: el concert per a públic familiar de Violonceli Brothers (dia 2) i la segona edició de la trobada de poetes de la Vall d’Albaida (dia 9).

L’alcalde i regidor de Cultura valora positivament que “la programació municipal torne a ser àmplia i variada, amb la finalitat de buscar el màxim perfil de públics”. A més, Xavi Molina destaca que “s’ha intentat complementar les activitats que ofereixen les associacions i col·lectius locals, que també fan un esforç importantíssim”. Igualment, el primer edil considera rellevant el fet que enguany ‘Refresca’t amb la cultura’ torna a ser itinerant i porte propostes a diferents punts del nucli urbà.

Pujar