Castellano

Els pressupostos participatius de Bocairent prioritzen ampliar la il·luminació de la coneguda com a ‘ruta del colesterol’

Els pressupostos participatius de Bocairent prioritzen ampliar la il·luminació de la coneguda com a ‘ruta del colesterol’
  • El veïnat també decideix habilitar una zona verda per a la residència de la tercera edat

La segona edició de DedidimXBocairent ja té veredicte, després d’haver-se completat el període de votació que ha estat obert entre l’1 i el 15 de novembre. D’aquesta manera, el veïnat empadronat amb 16 anys com a mínim ha pogut prioritzar els 47 projectes finalistes. En concret, cada votant ha tingut l’oportunitat de seleccionar les tres propostes que considerava més interessants.

El resultat disponible en l’aplicació jotriebocairent.es mostra que, en primera posición, ha quedat el projecte “Segona fase d’il·luminació de la coneguda com a ‘ruta del colesterol’”. Així, després d’haver aprovat una primera fase en l’edició anterior dels pressupostos participatius, ara es destinaran 25.000 euros per continuar amb la instal·lació de fanals d’autoconsum que faciliten el passeig i la pràctica esportiva en aquesta zona dels voltants del nucli urbà.

Igualment, s’aportaran altres 25.000 euros per dur a terme la iniciativa “Habilitació de zona verda al costat de la residència de la tercera edat”, que ha quedat en segona posició. En aquest cas, es tracta de dotar recursos econòmics per a l’adquisició dels terrenys que permeten condicionar una zona verda al principi del carrer Batalla de Lepant, amb la finalitat de donar servei principalment a les persones usuàries del centre residencial Sagrat Cor de Jesús.

Per a Mar Sanchis, regidora de Transparència i Participació, “aquesta segona edició de DecidimXBocairent enceta el camí de la consolidació d’un instrument que és positiu per al veïnat i per al poble, ja que ofereix una oportunitat de decisió directa de la ciutadania per a la millora del municipi”. Per això, l’edil agraeix la implicació de les persones que han participat tant en la fase de recollida de propostes com en la de votació: “Han fet aportacions molt destacades, tal com mostren els resultats”, conclou.

Pujar