Castellano

Els premis 9 d’Octubre de Bocairent arriben a la quinzena edició

Els premis 9 d’Octubre de Bocairent arriben a la quinzena edició
  • L’associació Amas de Casa Tyrius i l’alumnat amb millor expedient acadèmic reben el reconeixement del teixit cívic de la localitat

MÉS FOTOS
Els premis 9 d’Octubre de Bocairent arriben a la quinzena edició - (foto 2)

El passat divendres, 6 d’octubre, Bocairent va celebrar la gala de lliurament d’una nova edició dels premis 9 d’Octubre, creats per l’Ajuntament l’any 2009. D’aquesta manera, les quinze edicions dels guardons han servit per a distingir persones i entitats destacades del municipi, les candidatures de les quals són proposades i votades en el marc del Consell Municipal de Cultura.

En paraules de l’alcalde, Xavi Molina, “des de fa quinze anys, posem en valor noms i cognoms que han contribuït decididament a fer poble”. A més, per al primer edil, “els premis tenen l’encert de ser una proposta del teixit cívic i, per tant, tindre una dimensió transversal; així com també d’identificar-se amb el nom del dia gran de les valencianes i els valencians”.

La relació de distincions s’ha ampliat en la convocatòria 2023 amb el reconeixement col·lectiu a l’associació Amas de Casa Tyrius. L’entitat va ser fundada l’any 1986 i compta amb més de 470 components i una àmplia programació d’activitats anuals. Per a la seua presidenta, Esther Balsalobre, “l’entitat va nàixer per a crear un espai on les dones se sentiren com a casa relacionant-se, formant-se i divertint-se, i ha acabat sent un espai de totes i tots, ja que, en l’actualitat, agrupa tant a dones com a homes”.

Des de l’any 2013, la gala dels premis 9 d’Octubre de Bocairent també inclou l’entrega del reconeixement a l’alumnat local amb millor expedient acadèmic. Aquesta vegada les persones guardonades van ser: Lidia Marco Insa, Marta Vañó Sirera i Mireia Vicedo Tormo, en la modalitat d’educació primària; Mª Teresa Perigüell Silvestre, en la modalitat d’educació secundària obligatòria, i Simón Doménech Carpena, en la modalitat de batxillerat.

L’acte de divendres passat va estar amenitzat musicalment per professorat d’Ad Libitum i va reunir una àmplia representació del teixit cívic de Bocairent. En el parlament de tancament, l’alcalde, Xavi Molina, va dirigir paraules com aquestes a l’entitat i les persones premiades: “En nom de tot el veïnat, us hem entregat un reconeixement pel camí recorregut; no perquè us atureu, sinó perquè seguiu contribuint a guanyar el futur del poble que compartim i estimem”.

Pujar