Castellano

140 persones participen en el rodatge d’Alejandro Amenábar a Bocairent

140 persones participen en el rodatge d’Alejandro Amenábar a Bocairent
  • El municipi acull una segona jornada de gravació aquesta setmana

 

Dijous passat, 23 de maig, Bocairent va acollir una primera sessió de rodatge de “El cautivo”. Es tracta de l’última producció d’Alejandro Amenábar, centrada en la història del captiveri de Miguel de Cervantes a Alger durant la seua joventut. Una pel·lícula basada en fets reals, per a la qual el reconegut director de cinema ha triat localitzacions en diversos municipis valencians, com ara Anna, Bunyol, Pedreguer…

En el cas de la localitat de la Vall d’Albaida, hi ha previstes dues jornades completes de gravació, situades en diversos punts del Barri Medieval. Així, la sessió de la setmana passada va tindre com a epicentre els voltants del carrer Batle, mentre que la dels pròxims dies tindrà lloc a la zona perimetral del nucli històric. “Inicialment, Bocairent havia d’acollir només una jornada de rodatge, però el treball dels últims mesos entre l’equip d’Amenábar i l’Ajuntament ha permés dur a terme una segona jornada ací”, explica l’alcalde i regidor de Cultura.

Per a Xavi Molina, “és una notícia excel·lent per al poble, ja que Amenábar és una persona de referència, i, a més, porta darrere un equip amplíssim”. En aquest sentit, el primer edil assenyalava que, en el rodatge a Bocairent, hi ha implicades 140 persones sumant l’equip artístic i tècnic, així com el personal de servei i muntatge. Per això, l’alcalde parlava d’un “impacte rellevant amb doble retorn, ja que, a més de l’impacte econòmic durant les jornades de rodatge, una part dels components dels equips tornaran a visitar-nos amb els seus cercles personals i la pel·lícula servirà també de promoció del poble”.

Des del consistori, han volgut agrair la tasca feta des de començament d’any, així com també posar en valor les facilitats durant les setmanes de filmació. En concret, les xarxes socials de l’Ajuntament publicaven recentment aquest missatge, juntament amb la fotografia d’Alejandro Amenábar signant en el llibre d’honor de la localitat: “Hui ha arribat el primer dia de rodatge després de mesos de treball tant de l’equip del reconegut cineasta com de diversos departaments municipals, amb la col·laboració imprescindible del veïnat i de diverses entitats locals. Moltes gràcies a totes i tots per fer-ho possible!”.

 

Pujar