Castellano

Lurdes Palao Belda, millor esportista de Bocairent

Lurdes Palao Belda, millor esportista de Bocairent
  • La XVIII Festa de l’Esport reconeix també les persones nominades per cada entitat local i els vint-i-cinc anys de trajectòria dels clubs d’atletisme, bàsquet i ciclisme

El món esportiu de Bocairent es va reunir divendres, 22 de setembre, en una nova edició de la Festa de l’Esport, que enguany arribava a la dihuitena edició. D’aquesta manera, el municipi reconeixia els mèrits d’aquelles i aquells que han destacat en les diferents disciplines, i convocava tot el teixit associatiu d’aquest àmbit per a posar en valor la repercussió que té tant individualment com col·lectivament.

La primera part de l’acte va servir per a premiar les persones nominades per cada club local: Josep-Vicent Rodríguez Garcia-Abadillo, pel Club d’Atletisme Vila de Bocairent; Pere Vañó Vañó i Javi Vañó Sanchis, pel Club de Bàsquet Patronato Bocairent; Fernando Romero Albero, pel Club de Billar Bocairent; Adela Vañó Francés, pel Club Esportiu Caçadors Bocairent; Dani Vidal Soler, pel Club Ciclista Bocairent; Aitor Vives Pastor, per l’Associació Dones Bicibles; Joan Albiol Beneyto, pel Club Esportiu Bocairent Futbol; Amaya Amezcua Torres, pel Club Deportivo Karate Bocairent; Vicent Cabanes Tolosa, pel Motoclub Nicogass Bocairent, i José López Mariano, pel Club Deportiva Pesca Bocairent.

En la segona part de l’acte es van entregar els guardons a la trajectòria esportiva, que aquesta vegada van ser per a tres entitats que complien vint-i-cinc anys de la seua fundació: Club d’Atletisme Vila de Bocairent, Club de Bàsquet Patronato Bocairent i Club Ciclista Bocairent. A més, es van presentar els tres nominats com a millor esportista local 2023: Carlos Martí Vañó, que practica pàdel; la karateka Amaya Amezcua Torres, i Lurdes Palao Belda, que destaca en carreres de muntanya de llarga distància.

Aquesta última va ser l’elegida pels membres del Consell Municipal de l’Esport. Palao és una apassionada de la muntanya, àmbit en què desenvolupa carreres, alpinisme, escalada i esquí. Entre les fites més importants de l’any 2023, cal destacar: l’eixida de Benasque - Corredor Estasen - Pico Aneto en 4 h i tornada en 2 h 17 m; la 1a posició tant en SnowTrail Beret com en la carrera per muntanya de 64 km, amb 9 h 47 m; el 6é lloc en la Travesía Picos de Europa, de 74 km; la 3a classificada en la carrera per muntanya de 165 km a Vielha; la 1a posició en el Gran Trail Aneto Posets (105 km); la carrera per muntanya de 170 km a Chamonix, i el 3r lloc en la carrera per muntanya de 100 km a Canfranc.

Per a Joan Vañó, regidor d’Esports, “les tres persones nominades com a millor esportista local tenen una trajectòria prometedora tant a nivell nacional com internacional i el recorregut brillant que han fet fins al moment anticipa nous èxits futurs”. A més, en el cas concret de Lurdes Palao Belda, destaca que, “a l’igual que l’any passat amb la ciclista M. José Silvestre, es tracta d’un exemple de superació i dedicació a l’hora d’afrontar reptes de complexitat excepcional”.

En relació amb les persones nominades per cada entitat, el responsable municipal assenyala: “Ells i elles són un clar exemple que la pràctica esportiva engloba a tothom, sense distinció de gènere o edat”. I, per últim, Vañó posa de relleu els clubs locals reconeguts per la seua trajectòria: “Tots tres celebren vint-i-cinc anys formant part de la història esportiva de Bocairent com a col·lectius que comparteixen una mateixa afició i actuen com a dinamitzadors de la vida social”.

 

Pujar