Castellano

La Lira de Quatretonda i la Unió Musical de Montitxelvo, guanyadores del concurs d’interpretació de bandes de Bocairent

La Lira de Quatretonda i la Unió Musical de Montitxelvo, guanyadores del concurs d’interpretació de bandes de Bocairent
  • El certamen es va recuperar després de vint anys i va comptar amb un jurat format per Daniel Ferrero, Jaume Blai Santonja i Ferran Campos

El passat 3 de febrer, Bocairent va recuperar el concurs d’interpretació de bandes del matí del Dia de l’Entrada. Aquest s’havia dut a terme els anys 2002 i 2003 però, des d’aquell moment, no s’havia tornat a convocar. Enguany, l’Associació Unió Musical de Bocairent va voler que tornara a estar present en el marc del centenari de l’entitat, que se celebra al llarg de 2024. Així és que va impulsar la convocatòria amb el patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració de l’Associació Festes de Moros i Cristians a Sant Blai.

En aquesta edició van participar huit bandes i el jurat va estar format per tres directors i compositors de prestigi: Daniel Ferrero Silvaje, Jaume Blai Santonja Espinós i Ferran Campos. El veredicte d’aquests va atorgar la primera posició amb 135 punts per a la Lira de Quatretonda, que va interpretar el pasdoble “Cachoncho” d’Óscar Navarro i va estar dirigida per Toni Alberola. Al seu torn, el segon lloc va ser per a la Unió Musical de Montitxelvo, amb 115 punts, que va fer sonar el pasdoble “Romualdo Soler” d’Enrique Alborch i va comptar amb la batuta de Roman Garcia.

Cap al migdia del mateix dia 3, representants de l’Associació Unió Musical de Bocairent, l’Associació Festes de Moros i Cristians a Sant Blai i l’Ajuntament es van desplaçar als locals socials de les ‘filaes’ amb les bandes guanyadores per lliurar-los els premis: en el cas de la Lira de Quatretonda va ser al maset de la Filà de Marrocs, on es va entregar tant el diploma acreditatiu com el xec de 500 euros corresponents al primer premi. I, en el cas de la Unió Musical de Montitxelvo, el diploma i el xec de 300 euros es van donar al maset de la Filà Terç de Suavos.

Per a M. Isabel Botella, presidenta de l’Associació Unió Musical de Bocairent, “és un orgull haver recuperat el concurs amb motiu del centenari de la banda i espere que es consolide i que perdure en el temps com un acte més dins de les festes de Moros i Cristians“. A més, la màxima dirigent de l’entitat organitzadora del certamen va voler donar l’enhorabona a totes les agrupacions participants “per haver preparat de forma acurada el certamen i per l’alt nivell que van demostrar”. Igualment, Botella va felicitar les dues bandes guanyadores i va posar en valor el suport a la iniciativa tant de l’Associació Festes de Moros i Cristians a Sant Blai com de l’Ajuntament.

Per la seua banda, Mar Sanchis, regidora de Festes i Tradicions, també feia una valoració positiva del concurs: “No va suposar cap impediment per a la ‘moguda’ de bandes, sinó que, pel contrari, va servir per a reforçar el protagonisme que té la música en el matí del Dia de l’Entrada“. En aquest sentit, la responsable municipal apuntava que el consistori oferirà tant a l’Associació Unió Musical de Bocairent com a l’Associació de Festes mantindre l’organització en els pròxims anys: “Si hem estat capaços de recuperar el concurs després de dues dècades d’absència, ara tenim l’obligació de mantindre’l i donar-li continuïtat amb més edicions”, concloïa Sanchis.

 

Pujar