Castellano

L’Ajuntament presenta la segona edició de DecidimXBocairent

L’Ajuntament presenta la segona edició de DecidimXBocairent
  • El veïnat podrà presentar propostes per a aquesta convocatòria de pressupostos participatius fins al 15 d’octubre

L’Ajuntament de Bocairent ha posat en marxa la segona edició dels seus pressupostos participatius i, divendres passat, 29 de setembre, va presentar el procés. La reunió oberta al veïnat va servir perquè l’alcalde, Xavi Molina, i la regidora de Transparència i Participació, Mar Sanchis, donaren a conéixer les fases i el calendari que permetrà proposar i decidir 50.000 euros dels comptes municipals de l’any 2024.

Així, la nova convocatòria de DecidimXBocairent arranca amb la recollida de propostes fins al pròxim 15 d’octubre. Aquesta podrà fer-se a través de la plataforma digital habilitada (jotriebocairent.es) o bé presencialment a les oficines municipals o els dissabtes al mercat. Cada veïna o veí empadronat i amb un mínim de 16 anys tindrà la possibilitat de formular fins a tres projectes, cada un dels quals amb una estimació econòmica màxima de 25.000 euros (IVA inclòs).

Entre el 16 i el 25 d’octubre, una comissió integrada per personal municipal avaluarà totes les propostes presentades i validarà aquelles que complisquen els criteris següents: interés general; viabilitat tècnica; disponibilitat econòmica; no-coincidència amb accions ja finançades per altres vies o iniciatives guanyadores de l’edició anterior, i respecte al marc legal, a l’àmbit competencial de l’Ajuntament i als valors democràtics i dels drets humans.

Els projectes finalistes seran exposats el 27 d’octubre al saló de plens i, finalment, es produirà la votació. Aquesta estarà oberta de l’1 al 15 de novembre i servirà per a ordenar les preferències de les propostes, que s’incorporaran al pressupost municipal 2024 fins a completar els 50.000 euros disponibles. “És, doncs, el veïnat qui proposa i tria directament les inversions que es faran; per això, animem a participar-hi activament”, apunta Mar Sanchis. La regidora de Transparència i Participació explica també que “l’Ajuntament vol donar continuïtat a la iniciativa que es va posar en marxa l’any passat i anar consolidant progressivament DecidimXBocairent”.

Pujar