Castellano

L’Ajuntament de Bocairent recepciona l’ampliació del jardí de la Torre dels Portuguesos

L’Ajuntament de Bocairent recepciona l’ampliació del jardí de la Torre dels Portuguesos
  • L’actuació, finançada per la Generalitat, millora les zones verdes del municipi i posa en valor aquest punt del nucli històric

El passat 22 de novembre es va recepcionar formalment l’ampliació del jardí de la Torre dels Portuguesos, situat al Barri Medieval de la localitat, en concret a la zona situada entre els carrers Aljub i Baixada del Tint. D’aquesta manera, “finalitza una actuació que millora les zones verdes del municipi i posa en valor aquest punt del nucli històric”, segons explica el regidor Ximo Carbonell, que recentment visitava l’espai juntament amb l’alcalde, Xavi Molina.

L’actuació ha estat finançada íntegrament per la Generalitat i forma part de la fase de rehabilitació 2B-2 del Barri Medieval, que ha inclós també la reurbanització d’un tram del carrer Mossén Hilari. “Amb aquest projecte i amb la repavimentació del carrer Baixada del Tint, que és una altra acció que s’ha dut a terme, s’atenen dues assignatures pendents al nucli històric de Bocairent”, indica el responsable municipal d’Espai Públic.

El resultat ha estat una superfície en què s’han generat una sèrie de terrasses adaptades a la configuració del terreny i, en cada una d’aquestes, es combina la vegetació amb la integració a la línia de roca i muralla. En el tractament del terra i dels elements de consolidació s’ha buscat l’ús de materials com la pedra i la forja, per a propiciar una integració plena en l’entorn.

Carbonell convida tot el veïnat a gaudir d’aquest jardí: “Ofereix racons molt agradables, amb una connexió visual entre el nucli històric i la serra de Mariola”. “És un pas més en la tasca de cuidar l’entorn de Bocairent, que és una de les prioritats de l’equip de govern, tal com demostra el pla de millora de zones verdes amb què s’està actuant als parcs i jardins del municipi”, afig el regidor d’Espai Públic.

Pujar