Castellano

L’Ajuntament de Bocairent millorarà el Museu Arqueològic Municipal Vicent Casanova

L’Ajuntament de Bocairent millorarà el Museu Arqueològic Municipal Vicent Casanova
  • La Generalitat ha concedit la màxima quantia prevista en les ajudes per a col·leccions museogràfiques permanents

La resolució de l’última convocatòria de subvencions a museus i col·leccions museogràfiques permanents, publicada en el DOGV del passat 21 de juliol, atorga 10.000 euros a l’Ajuntament de Bocairent per a dur a terme actuacions de millora al Museu Arqueològic Municipal Vicent Casanova. D’aquesta manera, el consistori rebrà la màxima quantia prevista en les bases i, a més, farà una aportació de fons propis per valor de 3.908,95 euros.

Segons expliquen des de la Regidoria de Turisme, responsable de la gestió del museu, l’actuació està prevista per a la tardor i té per objectiu renovar el projecte bàsic de disseny museogràfic. En concret, s’intervindrà sobre l’organització, les vitrines, els panells explicatius i els elements gràfics que conformen la col·lecció permanent, formada per restes arqueològiques importants que daten entre el paleolític superior i l’edat mitjana.

M. Luz Pascual, edil de Turisme, mostra la seua satisfacció: “Per segon any consecutiu, la Conselleria valora positivament el projecte de l’Ajuntament de Bocairent i atorga la quantia màxima de subvenció”. En aquest sentit, la regidora assenyala que “l’any passat vam intervindre al Museu Municipal Antonio Ferri i enguany ho farem al museu arqueològic”. “En els dos casos, la finalitat era reorganitzar les col·leccions permanents per a fer més atractius aquests recursos i dinamitzar-los tant amb visites com amb activitats complementàries”, conclou Pascual.

Pujar