Castellano

L’Ajuntament de Bocairent consigna una partida per al Pas de l’Hort en el pressupost municipal

L’Ajuntament de Bocairent consigna una partida per al Pas de l’Hort en el pressupost municipal
  • L’última representació de la Passió va tindre lloc l’any 2018, va implicar prop de 200 persones i va reunir un miler d’espectadores i espectadors

La tradició escènica de Bocairent compta amb una fita rellevant: el Pas de l’Hort, una representació de la Passió de Crist que s’ha dut a terme amb interrupcions al llarg de la història, però que sempre ha estat en l’imaginari popular de la localitat. Així, la pròxima Setmana Santa tornarà a programar-se, després que l’última edició se celebrara l’any 2018.

En aquest sentit, cal assenyalar que ja s’ha constituït la comissió organitzadora i que han començat els assajos sota la direcció de José Vicente García Ferre. A més, l’Ajuntament de Bocairent ha consignat una partida específica en el pressupost municipal de l’any 2023. Es tracta d’una assignació de 6.000 euros destinada a assumir despeses d’un muntatge que és de gran format.

“El consistori vol contribuir decididament a fer viable una escenificació que està ben arrelada entre les bocairentines i els bocairentins”, afirma l’alcalde. Xavi Molina explica que l’última edició va implicar prop de 200 persones i va reunir un miler d’espectadores i espectadors. “És, per tant, un dels grans esdeveniments locals d’aquesta anualitat i l’Ajuntament ha de donar el màxim suport possible per a garantir-ne la realització”, assenyala el primer edil.

L’edició 2023 se celebrarà els pròxims 2 i 7 d’abril: el primer dia tindrà lloc a la placeta de Sant Vicent, mentre que la nit del Divendres Sant la plaça de bous tornarà a ser l’escenari triat. “Condicionar aquests espais i, en general, dur a terme tot el que implica el Pas de l’Hort és un treball de caràcter col·lectiu; per això, cal agrair l’esforç de totes les persones, entitats i empreses implicades, que en són moltes”, conclou l’alcalde.

Pujar