Castellano

L’Ajuntament Bocairent aprova un pressupost de 4.194.601,79 euros per a 2023

L’Ajuntament Bocairent aprova un pressupost de 4.194.601,79 euros per a 2023
  • Els comptes municipals congelen impostos, aposten per la residència de la tercera edat i incorporen els projectes de participació ciutadana

L’última sessió plenària de l’Ajuntament de Bocairent, celebrada el 24 de gener, va aprovar el pressupost per a 2023 amb els vots favorables de PSPV-PSOE i l’abstenció de Compromís i Partit Popular. Els comptes de la localitat per a la present anualitat ascendeixen a 4.194.601,79 d’euros, fet que suposa un increment lleuger respecte de 2022, quan la suma dels pressupostos del consistori i del patronat municipal de la residència Sagrat Cor de Jesús sumaven 4.085.961,79 d’euros.

Congelació fiscal

Segons explica Vicent Silvestre, regidor de Recursos Econòmics, “aquesta proximitat de xifres és fruit d’aplicar un principi de prudència en un context econòmic inestable com el que vivim, i sobretot de congelar taxes, preus públics i impostos en un moment en què el veïnat ja ho té prou difícil per l’increment generalitzat de preus”. En aquest sentit, el responsable municipal afig que “al llarg de la legislatura no hem apujat la pressió fiscal i, a més, hem aprovat fins a 7 bonificacions que no existien l’any 2019 i que beneficien tant a empreses com a famílies”.

Silvestre reconeix la dificultat que ha suposat quadrar un pressupost que, partint d’ingressos similiars a l’any anterior, havia de fer front a augments de despeses significatives com les vinculades als sous de la plantilla, que sumen el 3,97% que correspon al personal públic, o als subministraments en general i d’energia en concret. “L’Ajuntament, com els particulars, pateix les conseqüències d’una inflació que, tot i començar a moderar-se, continua sent molt elevada”, diu el regidor.

Aposta per la residència de la tercera edat

Una de les novetats principals del pressupost 2023 és la integració plena de la residència Sagrat Cor de Jesús: “Hem extingit el patronat municipal que regia la residència i s’ha fusionat amb l’Ajuntament amb un únic objectiu: optimitzar recursos i garantir l’estabilitat econòmica d’un servei essencial per a Bocairent”, assenyala Vicent Silvestre. En aquest sentit, l’edil indica que es destinen 925.604,44 euros (un 22,07% del total) al funcionament del centre i destaca que s’inclou per primera vegada una partida de 7.500 euros per a la modernització de l'equipament.

Incorporació dels projectes de participació ciutadana

L’altra gran novetat dels comptes municipals aprovats és la dotació de 50.000 euros per a materialitzar el procés de participació ciutadana DecidimXBocairent. La primera edició d’aquest es va dur a terme entre setembre i novembre de l’any passat i va prioritzar els tres projectes que estan consignats en el pressupost 2023: la il·luminació de la coneguda com a “ruta del colesterol”, la contractació d’un/a auxiliar de suport a la residència i l’augment de les activitats per al centre de la tercera edat.

Pujar