Castellano

L’Ajuntament de Bocairent aprova noves bonificacions fiscals

L’Ajuntament de Bocairent aprova noves bonificacions fiscals
  • Es pretén incentivar les instal·lacions d’autoconsum energètic i l’inici o ampliació d’activitats econòmiques

L’últim Ple de l’Ajuntament de Bocairent, celebrat el passat 29 de setembre, va aprovar per unanimitat dues noves bonificacions en l’ordenança de l’impost sobre béns immobles de naturalesa urbana. La proposta formulada per la Regidoria de Recursos Econòmics es dirigia a les instal·lacions de consum energètic, per un costat, i a l’inici o l’ampliació de l’activitat econòmica, per l’altre.

En el primer cas, l’IBI es reduirà un 20% durant set anys a aquells immobles particulars que produïsquen un mínim del 10% del consum energètic anual de la vivenda a partir d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables. En el segon cas, l’IBI es bonificarà el 50% durant quatre anys per la posada en marxa d’un nou negoci o l’ampliació d’un ja existent.

Per al regidor responsable en matèria econòmica, “aquesta és una mostra més de l’aposta de l’equip de govern per impulsar iniciatives que afavorisquen la sostenibilitat ambiental i la promoció econòmica de la localitat”. En aquest sentit, Vicent Silvestre assenyala que “la present legislatura ha estat molt profitosa, ja que ha suposat l’aprovació de set bonificacions fiscals que no existien abans de 2019”.

Pujar