Castellano

La V Jornada de Turisme d’Interior analitzarà la posada en valor de Mariola des de la cooperació competitiva

La V Jornada de Turisme d’Interior analitzarà la posada en valor de Mariola des de la cooperació competitiva
  • La sessió tindrà lloc el pròxim 14 de juny a Bocairent i la inscripció és gratuïta

L’Associació Serra de Mariola, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament de Bocairent han impulsat una nova edició de la Jornada de Turisme d’Interior. Aquesta, que serà la cinquena, tindrà lloc el pròxim 14 de juny a la sala Joan de Joanes de Bocairent i porta per títol “Posant en valor la Serra de Mariola: cooperació competitiva”.

La sessió s’iniciarà a les 9.30 h amb la recepció i el lliurament de material, i a les 10.00 h tindrà lloc la inauguració a càrrec de Xavi Molina, alcalde de Bocairent; Rafael Sanjuán, president de l’Associació Serra de Mariola, i Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV. A continuació, serà el torn de la ponència de la professora universitària Clara Aura Esteve: “La cooperació competitiva i l’economia del bé comú”.

La segona part de la jornada se centrarà en el taller “Arribem a acords satisfactoris per a tots”, impartit també per Clara Aura Esteve, i la presentació “Serra de Mariola: una associació professional al servei del desenvolupament turístic”, a càrrec de Rafael Sanjuán, Josep M. Molina i Alícia Tudela, de l’Associació Serra de Mariola. A més, la tècnica de Turisme Cristina E. Rizo serà l’encarregada d’exposar les conclusions.

La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot formalitzar a través de l’enllaç: serramariola.org. En finalitzar la jornada hi ha programat un dinar al restaurant El Cancell; per a poder assistir-hi, cal reservar a través del correu turisme@bocairent.es i el preu del tiquet és de 15 euros (beguda a banda).

Per a Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, “l’Associació Serra Mariola constitueix un marc de col·laboració que, sens dubte, ajuda a posar en valor la destinació turística Serra de Mariola i a afavorir el desenvolupament econòmic dels nostres pobles. La UPV Alcoi és una universitat compromesa amb el territori, i amb aquesta jornada pretenem fomentar la cooperació entre els diferents agents implicats en el desenvolupament turístic per a millorar la satisfacció de les persones que ens visiten.”

Al seu torn, M. Luz Pascual, regidora de Turisme en funcions de Bocairent, es mostra satisfeta perquè el municipi torne a acollir la Jornada de Turisme: “Construir espais de reflexió sobre el model turístic és importantíssim i fer-ho, a més, per a cooperar i posar en valor el que representa l’eix de Mariola en l’interior valencià és interessantíssim”. En aquest sentit, l’edil anima tant als agents turístics de la zona com a la població en general a inscriure’s en la sessió.

Pujar