Castellano

Dotze propostes per a celebrar el Dia Internacional de la Dona a Bocairent

Dotze propostes per a celebrar el Dia Internacional de la Dona a Bocairent
  • La programació local comença aquesta setmana i s’estendrà fins al 17 de març

 

L’inici del tercer mes de l’any està marcat per una data rellevant, la del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En aquest sentit, Bocairent prepara una programació especial coordinada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i amb participació de diverses àrees municipals i entitats de la població. El resultat és un total de 12 propostes que s’iniciaran el dia 1 i que tindran continuïtat fins al 17 de març.

Així, des de començament de mes, l’escultura de l’Home de la Manta s’il·luminarà de morat. El dia 3 serà el torn del programa “Ser dona al sud”, impulsat pel Fons Valencià per la Solidaritat, que oferirà un taller a l’alumnat de l’IES Bocairent i una activitat oberta al públic en general a la sala Joan de Joanes (17.30 h). El cap de setmana està programat el musical a capella “Sobrepassades” (dissabte 4, a les 19.00 h, al teatre Avenida) i la projecció de la pel·lícula “Mujeres del siglo XX” (diumenge 5, a les 17.00 h, al teatre Avenida).

El dia 7 hi ha previst un taller a càrrec de Lenka Urbisova amb el títol “Dones empoderades: deixar fluir la teua energia!” (sala Joan de Joanes, a les 17.00 h) i el 8 de març, la lectura del manifest a les 12.00 h, que tindrà lloc tant a la plaça de l’Ajuntament com al centre de salut i al CEIP Lluís Vives. El dijous 9 s’ha organitzat una eixida al teatre Chapí de Villena per a vore la representació de “La infamia”, amb possibilitat de sopar posterior. La setmana es completarà el dia 10 amb el cinefòrum de “Curts per la igualtat”, impulsat per l’associació Més que Dones (sala Joan de Joanes, a les 20.00 h), i el dissabte 11 amb el concert gratuït de Suu a la plaça de l’Ajuntament (a les 19.30 h).

La tercera setmana d’activitats té dues cites més: la marxa saludable del dia 15, amb eixida a les 16.30 h des de la plaça de l’Ajuntament i la presentació del llibre “No t’ho diré mai”, de Marian Díez, el divendres 17 (a la biblioteca, a les 20.00 h). “Es completa així una programació àmplia i variada que pretén posar de relleu la importància no només d’una data, el 8 de març, sinó sobretot d’una causa, la de la igualtat real i efectiva de les dones”, conclou Begoña Perigüell, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Bocairent.

Pujar