Castellano

Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení

Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení
  MÉS FOTOS
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 2)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 3)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 4)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 5)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 6)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 7)
  Dones bicibles reuneix 90 participants d’arreu de l’Estat en la reivindicació del ciclisme femení - (foto 8)

  L’única prova ciclista exclusivament femenina de l’Estat espanyol, promoguda per l’associació i el club Dones bicibles, es va celebrar aquest diumenge, 3 de setembre, amb 88 participants procedents de la Comunitat Valenciana així com d’altres autonomies com el País Basc, Andalusia, Madrid o Catalunya a més d’una alemanya i d’una finesa que li van donar un caràcter internacional a la cita. La 3a Marxa cicloturista constava d’un recorregut de 105,5 quilòmetres per les comarques de la Vall d’Albaida i de la Costera i un desnivell acumulat de 1.500 metres amb pendents de fins l’11%.

  La plaça de bous de Bocairent va servir de marc per donar el tret d’eixida a la prova camí d’Ontinyent. Posteriorment, Agullent, Benissoda, Albaida, Atzeneta d’Albaida, el Palomar, Aielo de Malferit, Moixent i Fontanars dels Alforins també van veure el pas de la caravana integrada per les ciclistes i diversos equipaments d’ajuda com Guàrdia civil de trànsit, Creu roja, els membres de BLP Moto enlace o dos vehicles d’acompanyament de la campanya #JuntosPorElAsfalto de Hyundai. L’arribada a la plaça de l’Ajuntament de la població de la serra de Mariola va congregar un nombrós públic que durant l’espera comptava amb diversos tallers i activitats lúdiques per als més menuts.

  Com a complement de la marxa, la sala Joan de Joanes de Bocairent va acollir dissabte de vesprada la projecció del documental ‘Campeonas invisibles’ de Paqui Méndez qui va estar acompanyada també per l’entrenadora del València CF, Teresa Saurí, en el col·loqui posterior. Igualment, l’organització va preparar un dinar de germanor a la finalització de la prova gràcies a la implicació de diversos col·lectius locals i la col·laboració de l’Ajuntament de Bocairent.

  Des d’aquest consistori, l’alcalde Josep-Vicent Ferre agraeix “l’esforç de tantes persones per convertir Bocairent en el centre de la reivindicació d’una major visibilitat per a l’esport femení”, en especial de M. José Silvestre “autèntica dinamitzadora i fundadora de la Marxa cicloturista Dones bicibles que durant deu mesos ha treballat incansablement per a dur endavant aquest projecte tan il·lusionant amb la resta de membres de l’associació”. Per la seua banda, Dones bicibles també transmeten el agraïment a totes les voluntàries i a tots els voluntaris “per permetre la materialització d’una cita ja inclosa en el calendari de la Federació de ciclisme de la Comunitat Valenciana”. De fet, el president d’aquesta entitat, Amadeo Olmos, va acompanyar també el recorregut de la caravana per alguns dels paisatges més emblemàtics del territori valencià per a “donar visibilitat a la dona ciclista, fomentar l’ús de la bicicleta i ajudar a altres dones ciclistes a aconseguir el seu espai dins del ciclisme”.

  Pujar