Castellano

La Diputació millora l’accessibilitat de la Cova en Gomar de Bocairent

La Diputació millora l’accessibilitat de la Cova en Gomar de Bocairent
  MÉS FOTOS
  La Diputació millora l’accessibilitat de la Cova en Gomar de Bocairent - (foto 2)
  La Diputació millora l’accessibilitat de la Cova en Gomar de Bocairent - (foto 3)

  La Diputació de València ha efectuat intervencions de millora de l'accessibilitat en la Cova en Gomar de la localitat de Bocairent, en el marc de les actuacions circumscrites al programa de recuperació d'espais degradats. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat els treballs realitzats en aquesta zona, acompanyat per l'alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, i resta de membres de la corporació municipal.

  El responsable de l'Àrea de Medi Ambient ha incidit en que aquest tipus d'intervencions «són molt valuoses, resulten de gran utilitat per facilitar l'accessibilitat al nostre medi i són fonamentals per garantir l'aproximació de la ciutadania al territori i al nostre paisatge mitjançant una forma de mobilitat tan tranquil·la i humana com és el passeig», ha indicat Josep Bort.

  L'execució del projecte ha comptat amb un pressupost de 49.999 euros, dels quals la Diputació de València ha efectuat una aportació de 36.550 euros, mentre que els 6.450 euros restants han estat sufragats pel consistori de Bocairent.

  Els treballs han tingut lloc a una antiga senda d'accés al municipi que comunica la Ruta Màgica –en el Barranc d'Ontinyent– amb el mateix nucli urbà de Bocairent –carrer Cova en Gomar–, per tal de millorar la seua accessibilitat, especialment en el cas de les persones amb mobilitat reduïda, a més d'adequar i facilitar el pas de vianants per la senda sense interferir en la mateixa.

  En concret, les intervencions realitzades s'han centrat en el desbrossament i neteja de la zona, per a procedir posteriorment al moviment de terres i el condicionament del camí. També s'han aprofitat aquests treballs per tal de reparar els murs de maçoneria caiguts i procedir a la neteja i reparació de la sèquia existent en aquesta demarcació.

  Per tal d'afavorir el trànsit dels vianants s'ha optat per la instal·lació de lluminàries, així com el subministrament i col·locació de baranes. Finalment, s'ha incrementat la seguretat dels transeünts aplicant un tractament antilliscant per la senda habilitada per als vianants.

  Pujar