Castellano

El Consell Municipal de Cultura aprova els premis 9 d’Octubre 2022

El Consell Municipal de Cultura aprova els premis 9 d’Octubre 2022
  • Vicente Vañó i el Patronat rebran el guardó que reconeix anualment la trajectòria de persones i entitats de Bocairent

El Consell Municipal de Cultura va celebrar dilluns, 25 de juliol, sessió ordinària i, entre els temes tractats, estava l’elecció del premis 9 d’Octubre 2022. Des de l’any 2009, aquests guardons reconeixen l’aportació de persones i entitats que han treballat per Bocairent. Les associacions i els col·lectius que integren l’òrgan de participació són els encarregats de proposar les candidatures, que també són votades pels representants del teixit cultural del poble.

Per a aquesta edició, la candidatura individual premiada ha estat la de Vicente Vañó Vañó, proposat per l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai. A Vañó se li reconeix fonamentalment la seua trajectòria en el món de la festa, ja que ha estat sergent major durant trenta-nou anys i continua exercint el càrrec. A més, la seua vida ha estat marcada també per la implicació sociopolítica, com a regidor de l’Ajuntament, agent actiu del Patronat, etc.

Precisament, el Patronat és l’entitat premiada amb la distinció col·lectiva, a proposta de l’associació cultural FESTASA. En aquest cas, es posa en valor un organisme fundat l’any 1898 i que ha desenvolupat un paper clau en la localitat en àmbits diferents: el de la catequesi, el dels moviments apostòlics i espirituals, el de les iniciatives culturals i artístiques, i el lúdic i esportiu.

Per a l’alcalde de Bocairent, “els dos guardons representen agents importants de la història recent de Bocairent”. A més, Xavi Molina destaca que, amb el canvi de bases reguladores dels premis, “les propostes de candidatures es plantegen exclusivament des del món associatiu i no per part dels partits polítics, de manera que els guardons provenen del teixit cívic local en sentit ampli”. Per últim, el primer edil indica que la gala de lliurament de les distincions tindrà lloc el pròxim 7 d’octubre al teatre Avenida.

Pujar