Castellano

El 12 Concurs gastronòmic de Bocairent recau en l’assador l’Alfàbega i Casa Granero

El 12 Concurs gastronòmic de Bocairent recau en l’assador l’Alfàbega i Casa Granero
  • Els restaurants d’Alginet i de Serra obtenen els màxims guardons en la modalitat de ‘borreta’ i de carn de caça i bolets, respectivament

El 12 Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets de Bocairent ja coneix el seu palmarès després de la jornada celebrada aquest dilluns, 25 de novembre, al Maset Ferrero amb la participació de dinou restaurants. El certamen, convocat per la regidoria de Turisme, comptava un any més amb el patrocini dels patronats de turisme de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València així com de l’empresa local Durplastics que atorgava un lot de productes de restauració per als dos tercers classificats.

En la modalitat de ‘borreta’, l’assador l’Alfàbega d’Alginet es va imposar a La Plaza de Torrent i La Visteta de Barx que van completar el pòdium. L’establiment de la Ribera estrena palmarès en el certamen mentre que el de l’Horta torna al quadre d’honor després dels dos segns premis del 2011 i el de la Safor repeteix posició per segon any consecutiu.

Al seu torn, ‘l’estofat de galtera de jabalí al porto amb saltejat de rovellons, boletus i trufa’ de Casa Granero de Serra va reeixir en el plat lliure per davant del ‘tortellini de cabirol amb salsa en el seu suc i setes’ de Goya Gallery de València que va ocupar la segona posició en la valoració del jurat presidit per la xef Anna Francés. El tercer premi va estar compartit ex aequo per Les Cuinetes de Dénia i l’Aljubet de Banyeres de Mariola; des de la Marina va arribar la ‘codorniu de vinya en salsa royal, setes de temporada, crema de castanya rostida i bombó de boletus trufat’ i des de l’Alcoià procedia el ‘colomí de les landes franceses en dos cocciones, parfait dels seus interiors, parmentier de setes, setes saltejades, acompanyat de bombons de torró de foie i remolatxa, amb trufa ratllada’.

El Concurs gastronòmic va congregar de nou una ampla representació política, social i econòmica de Bocairent i de la resta de les Comarques centrals valencianes atreta “per la consolidació d’una cita ineludible del bon menjar de la tardor valenciana”, en paraules de l’alcalde Xavier Molina. Entre les màximes autoritats assistents a l’acte estava present Vicent Mascarell, diputat d’Hisenda; Francesc Molina, delegat del Consell a València, i Rafa Briet, subsecretari de la Conselleria de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat.

Els prop de tres-cents assistents van poder gaudir d’una minuta elaborada pel sector hostaler de Bocairent. Així, els entrants van estar a càrrec de la Parada de l’hotel l’Estació, el saló de banquets La Serratella, Casa Rosa i el Cancell mentre que el plat principal de ‘borreta’ va ser elaborada per Casa Granero com a guanyador de la passada edició amb acompanyament de pans del forn Francisco Colomer. Finalment, el bar Sifó va preparar les postres i el menú va estar regat per vins de Daniel Belda i herbero del bar Solbes.

Pujar