Castellano

Completada la primera fase d’il·luminació de la ‘ruta del colesterol’

Completada la primera fase d’il·luminació de la ‘ruta del colesterol’
  • El projecte va ser una de les propostes guanyadores de DecidimXBocairent i tindrà una segona part també gràcies als pressupostos participatius

En les últimes setmanes ha acabat la instal·lació d’il·luminació en el primer tram de la coneguda com a ‘ruta del colesterol’ de Bocairent. En concret, l’actuació ha consistit en la col·locació de 18 fanals des de la finalització del passeig de la Derrota i en direcció a la zona de la Frontera. “És un dels itineraris més freqüentats diàriament pel veïnat del poble”, assenyala Ximo Carbonell.

El regidor d’Espai Públic precisa que es tracta de punts de llums d’autoconsum a partir de l’energia solar i que, a més, regulen la intensitat d’il·luminació segons si detecten o no moviment pròxim. “L’objectiu és anar completant trams de la ruta a mesura que es puga garantir el finançament, perquè facilitarà que la ciutadania practique activitat física de forma segura sense tindre tants condicionants d’horari”.

Al seu torn, la regidora de Transparència i Participació, que recentment visitava la zona de l’actuació amb Carbonell i l’alcalde, Xavi Molina, afirmava: “Finalitzem un altre projecte dels pressupostos participatius”. En aquest sentit, Mar Sanchis explicava que la primera fase d’il·luminació de la ‘ruta del colesterol’ va ser guanyadora en l’edició 2022-2023 i que la segona fase també va rebre el suport majoritari en l’edició 2023-2024 de DecidimXBocairent. “En els pròxims mesos farem realitat aquesta segona part del projecte”, afegia l’edil.

Pujar