Castellano

‘Camins medievals’ promou 21 visites guiades al patrimoni de Bocairent

‘Camins medievals’ promou 21 visites guiades al patrimoni de Bocairent

    Una visita guiada al patrimoni cultural i natural de Bocairent per cada setmana fins el 31 de desembre. Eixa és la proposta llançada des de la Regidoria de Turisme amb la col·laboració de l'Agència valenciana de Turisme i de l'associació Serra Mariola que arranca aquest dissabte, 5 d'agost, baix el títol de 'Camins medievals'.

    La primera cita consistirà en un recorregut nocturn teatralitzat al voltant del Bocairent àrab que començarà dissabte a les 22.30 h des de la plaça de l'Ajuntament. Una setmana més tard, les ermites, el barri medieval i la ruta màgica seran les protagonistes d'una ruta vespertina (19.30 h) mentre que el dia 19 la pujada fins el Sant Crist servirà per descobrir-hi mites i llegendes al mateix temps que s'observen els estels. Finalment, la darrera activitat d'agost tindrà com a punt essencial les danses amb la seua indumentària i la seua història el dia 23.

    Els diumenges de setembre combinaran cicloturisme, fotografia, un repàs al Bocairent medieval i un recorregut pel barranc de la Fos per a descobrir els albors de la industrialització al territori valencià. La ruta de Jaume I programada per al 9 d'Octubre, el senderisme micològic, un passeig per conèixer els museus de la localitat, les masies i les ermites del parc natural de la serra de Mariola o una visita teatralitzada al voltant del Nadal per a tancar l'any conformen altres de les propostes que s'aniran succeint fins completar un total de 21 visites.

    Per tal de gaudir al màxim de l'experiència, les rutes estan limitades a 35 persones per la qual cosa es pot reservar a l'oficina de turisme (per telèfon al 962 905 062 o per correu electrònic bocairent@touristinfo.net) per dos euros. La intenció del programa 'Bocairent medieval' "no és altra que ampliar els atractius a l'abast dels nostres visitants", segons la regidora de l'àrea, Noelia Vañó, "al mateix temps que oferim noves formes de conèixer el nostre ric patrimoni cultural i natural".

    Pujar