Castellano

Bocairent trau a participació pública el Pla municipal de mobilitat sostenible

Bocairent trau a participació pública el Pla municipal de mobilitat sostenible
  • El document preliminar inclou 17 mesures per una mobilitat més eficient i respectuosa amb el vianant i el medi ambient

MÉS FOTOS
Bocairent trau a participació pública el Pla municipal de mobilitat sostenible - (foto 2)

Traçar una proposta global que aglutine les accions de futur que han de contribuir a una mobilitat més eficient i respectuosa amb el vianant i amb el medi ambient. Amb aquesta finalitat, l’Àrea d’Espais públics i naturals de l’Ajuntament de Bocairent portarà al pròxim ple municipal una primera versió del Pla de mobilitat sostenible que contempla disset mesures per tal d’exposar-la a la participació pública “de forma que el veïnat puga elegir entre diverses opcions, plantejar altres solucions als problemes existents o aportar mesures addicionals”, segons el regidor José M. Beneyto. Per a d’això, si els grups polítics aproven el projecte després del seu pas primer per la comissió informativa d’aquest dijous 22 de setembre, el text complet es donarà a conèixer en un acte públic a la sala Joan de Joanes l’11 d’octubre pròxim per a iniciar el procés.

Dins de l’estudi preliminar, el document analitza cinc punts de partida com l’accessibilitat, “el principal obstacle a l’hora de definir una mobilitat inclusiva” degut a l’orografia, o l’estacionalitat amb un flux de trànsit rodat i de vianants oposat entre els dies feiners i els festius ja que en els primers es concentra en la part nova del nucli urbà mentre que en els segons la major circulació es deriva al centre històric. Igualment, la preponderància del desplaçament amb vehicle privat, la presència de punts de conflicte o la singularitat del barri medieval són altres dels elements que han condicionat la redacció de les mesures a implantar. Amb tot, el plantejament elaborat des de l’Ajuntament de Bocairent recull els principis i els objectius traçats en la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana com facilitar la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida o el desenvolupament de mesures de pacificació del trànsit rodat.

Entre les disset propostes recollides inicialment en el Pla de mobilitat sostenible de Bocairent figuren tant augmentar l’accessibilitat del barri medieval i del barri de la Santa Creu, el disseny d’una nova ordenació viària en la zona del centre de salut o solucionar els problemes d’invasió sobre els voreres dels vehicles aparcats en diferents punts del nucli urbà. Igualment, el document inclou els camins escolars segurs traçats per l’AMPA del CEIP Lluís Vives, la Policia local i l’Àrea d’Espais públics i naturals del consistori que ja compten amb una subvenció de l’Institut valencià de la competitivitat empresarial (IVACE) per a la seua implementació al llarg del present curs 2016-2017.

Pujar