Castellano

Bocairent suma les lletres en la consecució de la igualtat

Bocairent suma les lletres en la consecució de la igualtat
  • El projecte abasteix tots els centres educatius de la localitat

‘Lletres per la igualtat’ és el títol de la nova iniciativa de la Regidoria d’Igualtat i de Polítiques inclusives de l’Ajuntament de Bocairent per a donar a conèixer llibres amb temàtiques com el feminisme, la realitat LGTBI o les circumstàncies de diversitat física i intel·lectual, entre altres. El projecte destinat a construir el valor de la igualtat arranca en l’àmbit educatiu.

D’aquesta forma, cada centre escolar de Bocairent acaba de rebre una sèrie de ‘motxilles violeta’ farcida de publicacions apropiades per a les franges d’edat corresponents. Així, l’escola infantil municipal i l’escola d’adults compten amb una mentre que el CEIP Lluís Vives en disposa de tres i l’institut, de dos. La campanya es completarà en setembre amb un curs gratuït de formació per als equips docents amb l’objectiu de descobrir les potencialitats didàctiques de cada text del lot i permetre el desenvolupament d’iniciatives i de dinàmiques amb l’alumnat.

El lliurament de les motxilles va tenir lloc el 15 de juliol passat i va comptar amb la presència de Xavi Molina, alcalde de Bocairent; de Begoña Perigüell, regidora d’Igualtat i de Polítiques inclusives; de Vanesa Doménech, regidora d’Educació, i de representants dels centres educatius. En aquest marc, el tècnic municipal d’Igualtat, Toni Gisbert, va anunciar que ‘Lletres per la igualtat’ “naix amb vocació de continuïtat, de manera que cada any s’amplien les motxilles amb novetats editorials i es proposen noves accions formatives per a treballar-les”.

Pujar