Castellano

Bocairent reuneix tots els cartells de les festes d’estiu

Bocairent reuneix tots els cartells de les festes d’estiu
  • L’exposició “Al color de les Danses” inaugura el nou espai per a mostres temporals del Museu Municipal Antonio Ferri

El passat divendres, 8 de juliol, es va presentar el cartell anunciador de Sant Agustí 2022, obra de l’il·lustrador Jorge Lawerta. D’aquesta manera, Bocairent segueix ampliant la nòmina de referències del disseny gràfic valencià que ha participat en la configuració de la imatge identificativa de les festes d’estiu. Una nòmina que integren Cristóbal Aguiló, Boke Bazán, Miguel Calatayud, Isidro Ferrer, Martín Forés, Paco Giménez, Modesto Granados, Artur Heras, MacDiego, Diego Mir, Domènec Morera, Ibán Ramón, Marta Rivera, Paco Roca, Lina Vila, etc.

Per a posar en valor aquest conjunt de primer nivell, la Junta de Majorals i l’Ajuntament de Bocairent han impulsat Al color de les Danses. Exposició dels cartells de les Festes d’Estiu a Sant Agustí, que es podrà visitar al Museu Municipal Antonio Ferri fins al 25 de setembre. Es tracta d’una retrospectiva que recull tant els orígens de la imatge gràfica des de la meitat dels anys noranta i amb autoria local, com l’etapa que va començar a partir de l’any 2002 sota la direcció artística dels dissenyadors Vicent Ramon Pascual i Pablo Mestre, que també han exercit de comissaris de la mostra.

La inauguració va comptar amb la presència d’alguns dels cartellistes, de membres de València Capital Mundial del Disseny i de representants municipals i festers, amb l’alcalde, Xavi Molina, i el president de la Junta de Majorals, Quique Reig, al capdavant. Per a aquest segon, “l’exposició suposa la culminació d’un projecte que feia temps que es volia materialitzar, ja que la qualitat dels autors i les autores del cartell de Sant Agustí exigia una visió de conjunt que mostrara la importància de la col·lecció”.

Per la seua part, les paraules de Molina en l’acte van servir per a agrair l’aportació dels artistes i el paper tant dels Majorals com de Vicent Ramon Pascual i Pablo Mestre, “per haver fet una aposta decidida per prestigiar la imatge gràfica de la celebració”. Igualment, el primer edil destacava que, amb aquesta exposició, el Museu Municipal Antonio Ferri enceta una nova etapa, ja que la reestructuració de la col·lecció permanent ha permés habilitar un espai per a mostres temporals: “L’objectiu és seguir dinamitzant el museu amb iniciatives de més durada i format més gran que les que pot acollir l’altre espai expositiu de referència per a Bocairent, la sala Joan de Joanes”, explica l’alcalde.

Pujar