Castellano

Bocairent reuneix els agents locals implicats en el protocol d’incendis forestals

Bocairent reuneix els agents locals implicats en el protocol d’incendis forestals
  • ACIF Mariola Verda, Protecció Civil, Policia Local i Ajuntament actualitzen informació i revisen dispositius i accions en cas d’emergència

Amb l’arribada de l’estiu, augmenta el risc d’incendi i, per això, es va reunir ahir la comissió municipal encarregada d’aplicar el protocol local en aquest àmbit. Un protocol que té per finalitat donar la primera resposta a l’emergència forestal i, en segon lloc, donar suport als mitjans professionals d’extinció una vegada aquests estiguen operatius a la zona de l’incendi.

En la sessió d’ahir, van participar Vicent Silvestre, president d’ACIF Mariola Verda; Ricardo Tudela, coordinador de Protecció Civil; Miguel Tortosa i José Agulló, cap i agent de la Policia Local; Eloy Ferrando, tècnic municipal de Medi Ambient; Sergio Gandía, regidor de Medi Ambient; Jose Vicente Sanz, regidor de Convivència, Seguretat i Trànsit, i Xavi Molina, alcalde de Bocairent.

Sergio Gandía explica que aquesta reunió se celebra cada estiu amb l’objectiu de “coordinar els esforços de tots els agents locals, per tal de donar la resposta més eficaç i ràpida possible en cas d’incendi”. Així, el regidor de Medi Ambient assenyala que els temes tractats van ser, entre altres: la cadena d’avisos, l’actualització d’informació sobre punts d’aigua i camins, el procediment de comunicació interna i el dispositiu de suport als mitjans d’extinció.

Igualment, la comissió municipal va fer una crida a la responsabilitat col·lectiva per a minimitzar el risc d’incendi. ”Són mesos crítics i totes i tots hem de contribuir a vigilar els nostres comportaments i traslladar qualsevol incidència a través del telèfon 112”, apunta Gandía. En aquest sentit, el responsable municipal de Medi Ambient indica que, en els pròxims dies, es durà a terme una campanya amb la finalitat de reforçar la difusió de les indicacions bàsiques per a previndre incendis forestals i saber com actuar en cas de produir-se.

Pujar