Castellano

Bocairent es prepara per als Moros i Cristians de 2024

Bocairent es prepara per als Moros i Cristians de 2024
  • El concert fester i la Publicació del cap de setmana continuen amb els actes previs, que van començar diumenge passat amb l’Homenatge a les Capitanies

Diumenge passat, 7 de gener, Bocairent va activar el compte enrere per a les pròximes festes de Moros i Cristians, en honor a Sant Blai, que tindran lloc del 3 al 6 de febrer. En concret, els actes previs van començar amb l’Homenatge a les Capitanies, que va tindre lloc al teatre Avenida, on es va representar un sainet a càrrec de Grup de Teatre l’Arcà; es va conéixer el cartell anunciador, obra de Josep Genís Sanz Rabadan, i es va poder escoltar el discurs de la mantenidora, la periodista Adelaida Ferre Tortosa.

L’agenda seguirà el pròxim cap de setmana amb dues cites destacades: el concert fester i la Publicació. El primer tindrà lloc dissabte, a les 19.00 hores, al teatre Avenida i serà interpretat per l’Associació Unió Musical de Bocairent, que enguany celebra el centenari de la seua fundació. Serà l’edició número 87 i anirà precedit d’un col·loqui entre els directors participants, que es reuniran a les 16.30 hores a la seu de l’Associació de Festes de Moros i Cristians.

Diumenge serà el torn de l’acte de la Publicació, que s’iniciarà a les 11.00 hores des de la porta de l’Ajuntament. Serà la primera ocasió en què els tratges de les nou ‘filaes’ isquen públicament, de manera que la desfilada servirà per a anunciar que el municipi està ja de festa plena. Amb aquesta finalitat, les festeres i els festers estaran acompanyats per les tres formacions musicals de la localitat: l’Associació Unió Musical de Bocairent, la Societat Musical Vila de Bocairent i el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub.

Per a Damián Sanchis Tormo, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, “són actes importantíssims“. El màxim responsable de l’entitat organitzadora afirma que “la Publicació trau tot el poble al carrer” i destaca que el diumenge següent, 21 de gener, també es viurà una altra cita singular dels Moros i Cristians de Bocairent: “L’Acapte, que té un simbolisme important, perquè arreplega donatius del veïnat per a fer les festes”.

Al seu torn, Mar Sanchis Molina, regidora de Festes i Tradicions, indica que “Bocairent ja està immers en un compte enrere d’intensitat creixent”. “Són uns caps de setmana molt bonics, en què els actes previs es combinen amb els últims preparatius per als dies grans”, afirma l’edil. En aquest sentit, Sanchis agraeix l’esforç de tots els agents de la festa: “Organitzadors, festers, músics, Parròquia i veïnat en general fan un gran esforç per a compartir uns dies inoblidables”.

 

Pujar