Castellano

Bocairent posa en marxa un programa d’inserció laboral per a majors de 45 anys

Bocairent posa en marxa un programa d’inserció laboral per a majors de 45 anys
  • L’Ajuntament ofereix un itinerari d’orientació i formació per a 10 persones durant 8 mesos

Les xifres d’atur mostren que un dels col·lectius més castigats és el dels majors de 45 anys: per exemple, de les 202 persones sense treball que va registrar Bocairent al mes de desembre, 149 eren veïnes i veïns amb aquesta edat. Així, l’Ajuntament de la localitat ha començat un programa d’inserció laboral destinat específicament a aquest segment poblacional.

La iniciativa compta amb finançament de la Generalitat, a través del LABORA, i s’emmarca en l’acció “Noves polítiques públiques per al mercat de treball”, dotada de recursos econòmics procedents de la Unió Europea. D’aquesta manera, s’ha contractat un tècnic responsable del programa encarregat de dissenyar l’itinerari personalitzat de les 10 persones seleccionades.

Aquestes compleixen dos requisits: ser majors de 45 anys i ser desocupades de llarga durada, això és, constar durant 12 mesos dels últims 18 com a demandants de treball. Ara, elles i ells disposaran de 120 hores d’orientació individualitzada i de 160 hores de formació, distribuïda en 6 cursos de matèries diverses: informàtica, autoocupació, seguretat i higiene en el treball, etc.

En paraules de Casto Vila Soler, tècnic del programa, “és una proposta molt encertada ja que està destinada a un col·lectiu amb moltes dificultats d’inserció laboral”. “Es tracta d’acompanyar durant 8 mesos i de posar a l’abast de les persones participants ferramentes que amplien les possibilitat de trobar faena i, per tant, de marcar un punt d’inflexió en la seua vida”, conclou.

Pujar