Castellano

Bocairent inicia un taller d’ocupació en l’àmbit sociosanitari

Bocairent inicia un taller d’ocupació en l’àmbit sociosanitari
  • La iniciativa ofereix formació remunerada per a 10 persones durant un any

El passat 30 de desembre es va iniciar el taller d’ocupació que la Generalitat, a través del LABORA, va concedir a l’Ajuntament de Bocairent en 2022. Es tracta d’una acció vinculada a l’atenció sociosanitària de persones depenents i té per objectiu facilitar la inserció laboral de les 10 persones que rebran formació remunerada al llarg d’un any.

Durant els dotze mesos, l’alumnat seleccionat completarà un total de 1.920 hores en què els mòduls teòrics s’alternaran amb la pràctica professional. Per a dur a terme aquesta, el consistori compta amb la col·laboració de la residència Sagrat Cor de Jesús, que és de gestió municipal i dona servei a 40 usuaris i usuàries.

Per al desenvolupament del taller, l’Ajuntament de Bocairent ha rebut una subvenció de 251.354,40 euros i ha incorporat un equip específic integrat per tres professionals: un director, una docent i una administrativa. Aquests tres, com també l’alumnat participant, van ser triats per un procés selectiu de concurrència competitiva.

Divendres passat, l’alcalde, Xavi Molina, i el regidor Vicent Silvestre van ser els encarregats de rebre i donar la benvinguda als integrants de l’acció formativa. En aquest sentit, el responsable municipal de Recursos Humans assenyala: “L’última volta que l’Ajuntament va dur a terme un taller d’ocupació va ser el 2016; per tant, estem molt satisfets de tornar a acollir-ne un altre sis anys després”.

A més, Silvestre destaca que “millorar les oportunitats laborals de les persones és un esforç permanent de l’equip de govern; per això, l’Ajuntament de Bocairent s’acull a totes les iniciatives que altres administracions posen a disposició de les entitats locals”. En aquest sentit, el regidor indica que el consistori té en marxa tres programes d’ocupació, un servei d’orientació laboral per a majors de 45 anys i ara també el taller iniciat el passat divendres.

Pujar