Castellano

Bocairent inicia la programació local amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere

Bocairent inicia la programació local amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere
  • De l’11 al 25 de novembre hi ha previstes activitats per a visibilitzar, conscienciar i condemnar les agressions a les dones

Des de dissabte passat, Bocairent desenvolupa la programació 2023 amb motiu del 25 de novembre, Dia contra la Violència de Gènere. Aquesta va començar amb la xarrada organitzada per l’associació Més que Dones, amb el títol “Violència sexual contra les dones i la llei de llibertat sexual” impartida per l’advocada Anna Oliver.

Així, “s’inicien unes setmanes amb propostes per a donar visibilitat, conscienciar i condemnar qualsevol tipus d’agressió contra les dones”, afirma Sergio Gandia, regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió. La pròxima cita serà la projecció del documental “Patriarcado, el organismo nocivo”, que tindrà lloc dijous dia 16. Igualment, diumenge 19 serà el torn del monòleg “Massa pa la carabassa”, a càrrec de Pilu Fontán i Amparo Oltra.

La setmana següent, els actes continuaran el 21 de novembre amb la projecció de la pel·lícula “Figuras Ocultas”, el dimecres 22 amb la passejada contra la violència de gènere i el dia 23 amb el café-tertúlia “Ens lliurem de la càrrega mental. Estratègies per a afrontar les violències quotidianes”, de la mà de l’Espai Calandra. I, per al divendres 24 i el dissabte 25 de novembre, estan convocades concentracions de condemna al centre de salut i la plaça de l’Ajuntament, respectivament.

A més de les activitats obertes, hi ha accions previstes als centres educatius i iniciatives de visibilització en diferents àmbits. És el cas, per exemple, de la instal·lació que s’ha fet als balcons de les oficines municipals, de la il·luminació de morat de l’escultura de l’Home de la Manta o del repartiment de material divulgatiu a través dels establiments locals de restauració.

En paraules de Sergio Gandia, “Bocairent torna a fer un esforç per a posar de manifest la importància de lluitar contra una xacra social de primer ordre en la societat actual, de la qual, a més, desgraciadament no está lliure el nostre poble”. En aquest sentit, el regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió agraeix la participació de diverses entitats locals, com ara Més que Dones, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Sant Blai, el centre de salut, el CEIP Lluís Vives o l’IES Bocairent, i el patrocini del Govern d’Espanya i la Diputació de València.

Pujar