Castellano

Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural

Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural
  MÉS FOTOS
  Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural - (foto 2)
  Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural - (foto 3)
  Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural - (foto 4)
  Bocairent esdevé la setena meravella rural d’Espanya per als internautes de Toprural - (foto 5)

  Bocairent suma una nova distinció a la seua activitat turística. Així, aquest dijous, 30 de novembre, la localitat de la serra de Mariola va obtenir el reconeixement com a setena meravella rural d’Espanya del 2017 segons el rànquing del buscador d’allotjaments d’interior Toprural fixat a partir de la votació en xarxa entre les 20 poblacions candidates gràcies a rebre un suport del 5,47% dels 20.000 internautes que van prendre part de la proposta. El municipi de la Vall d’Albaida va quedar molt a prop de Capileira (Granada, en sisena posició amb el 5,49% de vots) i de Belmonte (Cuenca, en el cinquè esglaó amb el 5,83%) en una classificació comandada per Guadalupe (Càceres) i amb Potes (Cantabria) i Ayna (Albacete) completant el pòdium mentre que l’asturiana Tapia de Casariego aconseguia el quart lloc.

  D’aquesta forma, Bocairent succeeix Morella com a representació autonòmica en la iniciativa impulsada per la major comunitat de viatgers rurals i permet a la província de València estar representada per primera vegada en les meravelles rurals d’Espanya després de cinc edicions en blanc. El lliurament del distintiu acreditatiu es va celebrar al centre cultural Florida Retiro de Madrid i va comptar amb la presència de l’alcalde Josep-Vicent Ferre i de la regidora de Turisme, Noelia Vañó.

  Per al primer edil, aquesta distinció suposa “un important pas endavant en el posicionament de Bocairent com a referent del turisme d’interior ja no sols valencià sinó del conjunt de l’Estat”. A més, Ferre fa extensiu el guardó “al conjunt de la població, a tot el veïnat i, especialment, a les persones que treballen cada dia en el sector hostaler, de restauració i de serveis associats al turisme perquè juguen un paper de gran importància per a que els viatges facen un balanç satisfactori de l’experiència de recórrer el nostre patrimoni cultural i mediambiental”.

  Al seu torn, la regidora de Turisme també mostrava la “satisfacció per seguir comptant amb el suport dels visitants, claus per a que la candidatura de Bocairent haja entrat en el rànquing de les set meravelles rurals d’Espanya del 2017”. Així, Noelia Vañó emfatitzava “la repercussió d’aquesta distinció en els àmbits més atractius en els que volem potenciar la marca Bocairent com són els dels viatgers rurals que busquen qualitat i varietat en la seua destinació, uns requisits que sens dubte el nostre poble ofereix de forma més que notable com queda de nou acreditat amb aquesta reconeixement en una setmana en què dilluns vam demostrar el nostre saber ben fer amb la celebració del 10é Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets”. Aquesta iniciativa forma part “d’un conjunt de propostes implementades en l’última dècada per a completar el treball del sector hostaler i de restauració i aconseguir així un producte atractiu per al turista”, tal i com concloïa Vañó.

  Pujar