Castellano

Bocairent elimina la totalitat del deute municipal

Bocairent elimina la totalitat del deute municipal

    El ple de l’Ajuntament de Bocairent celebrat aquest dimarts, 2 d’abril, va aprovar, a proposta del govern socialista, destinar 227.769,37 euros del superàvit del 2018 per a eliminar la totalitat del deute municipal que tenia un període d’amortització fins el 2026. En concret, quedaran cancel·lats deu préstecs contrets pels equips anteriors a l’entrada de l’encapçalat per Josep-Vicent Ferre a partir del 2007.

    Enguany, el consistori ja havia anul·lat el 14 de febrer passat altres dos operacions de crèdit a càrrec del pressupost municipal per valor de 50.000 euros aproximadament. D’aquesta forma, els comptes de l’exercici següent “podran destinar els 99.367,21 euros prevists en el 2019 per a quotes bancàries a altres necessitats i als projectes que engrandeixen el benestar diari de les persones”, en paraules de l’alcalde Josep- Vicent Ferre.

    Amb aquesta darrera operació, l’equip de govern socialista culmina una legislatura en la que la reducció de deute supera el milió d’euros. Així, des d’un principi es va emprendre “una política de contenció econòmica que recull ara els seus darrers fruits amb la cancel·lació total de préstecs”, com destaca el primer edil.

    No obstant això, la gestió diària “no ha obviat les inversions per a millorar els serveis municipals o la trama viària com les actuacions en diverses zones del nucli urbà o en els polígons industrials”, segons fonts socialistes. Igualment, la dinamització social amb una extensa programació cultural, juvenil, esportiva i de promoció turística o una aposta decidida pels serveis socials municipals conformen altres línies de treball que no s’han deixat de banda malgrat el rigor pressupostari i no haver-hi augmentat la pressió fiscal sobre el veïnat de Bocairent en els últims exercicis.

    Pujar