Castellano

Bocairent i Ecovidrio potencien el reciclatge de vidre durant els Moros i cristians

Bocairent i Ecovidrio potencien el reciclatge de vidre durant els Moros i cristians
  • La campanya de conscienciació comprén també la instal·lació de contenidors i la distribució de cubs per a la recollida

MÉS FOTOS
Bocairent i Ecovidrio potencien el reciclatge de vidre durant els Moros i cristians - (foto 2)

Unes festes més sostenibles i més respectuoses amb el medi ambient mitjançant el reciclatge de vidre. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Bocairent i Ecovidrio per als Moros i cristians que se celebraran entre el 3 i el 8 de febrer. Amb aquesta intenció, ambdues entitats posaran en marxa una campanya de comunicació i de sensibilització ambiental baix el títol 'La reconquesta del vidre'.

La iniciativa incidirà especialment en els serveis de restauració de cada filà per a la qual cosa se'ls dotarà de cubs especials per a facilitar la recollida separada del vidre en el maset i el seu trasllat fins a un dels nou contenidors propers instal·lats per a reforçar el servei i identificats amb la imatge gràfica de la campanya. Igualment, 'La reconquesta del vidre' comptarà amb una patrulla de conscienciació que informarà als festers del procés del reciclatge del vidre i els seus beneficis mediambientals i socials al mateix temps que se'ls lliura un obsequi.

La campanya forma part d'un projecte que duu a terme Ecovidrio en diferents municipis de la Comunitat Valenciana. La localitat que recicle més vidre durant les seues festes d'acord amb el nombre de participants obtindrà 3.000 euros per a l'organització de l'acte d'homenatge als càrrecs dels Moros i cristians del 2018.

Des de l'Àrea d'Espais públics i naturals de l'Ajuntament de Bocairent s'espera que "el nostre veïnat s'implique en la iniciativa per a mantenir durant les festes el nivell de reciclatge que aconseguim durant la resta de l'any". Així, segons les dades d'Ecovidrio, cada habitant de la localitat va reciclar una mitjana de 31,7 kilograms de vidre durant el 2015, pràcticament el doble de la taxa autonòmica (16 kg/habitant). De fet, el volum obtés va arribar als 138.275 kilograms gràcies a la presència de 30 contenidors per tot el nucli urbà.

Pujar