Castellano

Bocairent convoca el primer premi d’investigació local

Bocairent convoca el primer premi d’investigació local
  • El projecte seleccionat rebrà 2.500 euros i es publicarà per part de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Bocairent ha convocat la primera edició del premi d’investigació local amb la finalitat d’augmentar el coneixement sobre el poble. Així, se seleccionarà el millor projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, lingüístics, literaris, artístics, sociològics o de qualsevol altre àmbit sempre que tinguen com a objecte aspectes vinculats a la localitat.

La convocatòria està oberta a qualsevol persona o equip de persones amb majoria d’edat. Aquestes tenen fins al pròxim 20 de setembre per a presentar a les oficines municipals la seua sol·licitud de participació, que ha d’anar acompanyada de la memòria del projecte d’investigació, el currículum vitae, una fotocopia del DNI i una declaració responsable de complir els requisits fixats per les bases i disponibles en www.bocairent.es.

Entre totes les propostes presentades, el jurat seleccionarà la guanyadora i aquesta s’haurà de desenvolupar en el termini màxim d’un any, això és, la versió final del treball s’haurà de lliurar el setembre de 2023. La persona o el grup de persones que se seleccione rebrà un premi de 2.500 euros i, a més, la investigació es publicarà dins de la Col·lecció d’Estudis Locals que edita l’Ajuntament de Bocairent.

Per a l’alcalde i regidor de Cultura, “aquesta iniciativa pretén fomentar la recerca sobre el poble i augmentar el coneixement que totes i tots en tenim”. Xavi Molina també destaca que “així podrem nodrir la Col·lecció d’Estudis Locals, que ja disposa de deu volums, de nous originals i de nous autors”. El primer edil, per tant, anima a presentar el màxim de projectes a aquesta primera edició del premi, que es convocarà cada dos anys.

Pujar