Castellano

Bocairent conclou l’escola municipal d’estiu

Bocairent conclou l’escola municipal d’estiu
  • L’edició d’enguany ha comptat amb 258 xiquetes i xiquets i 16 monitores i monitors

Divendres passat va concloure l’escola ludicoeducativa d’estiu organitzada per l’Ajuntament de Bocairent amb la col·laboració de l’AMPA del CEIP Lluís Vives i la Generalitat. L’alcalde, Xavi Molina, acompanyat dels regidors Vicent Silvestre i Vanesa Doménech, es va reunir amb els monitors i les monitores per a agrair-los la tasca que han dut a terme durant les últimes setmanes. En concret, el servei s’ha prestat entre el 27 de juny i el 29 de juliol, en horari de 9.00 a 13.30 hores, amb la possibilitat també d’escola matinera de 8.00 a 9.00 hores.

Tal com assenyala Vanesa Doménech, regidora d’Educació, “l’edició d’enguany ha estat marcada per novetats importants”. En aquest sentit, l’edil explica que “hem unificat l’oferta local, perquè hi haguera una única escola d’estiu amb les mateixes condicions per a tots els xiquets i totes les xiquetes de 3 a 13 anys”. Doménech afig que “aquesta era una petició que feien les famílies cada temporada i que, per fi, hem pogut aconseguir gràcies a una suma d’esforços”. Així, per exemple, la regidora indica que el projecte presentat per l’Ajuntament ha tingut el suport de la Generalitat, que ha concedit una subvenció per valor de 35.340,10 euros, de manera que s’ha pogut oferir el servei gratuïtament per primera vegada.

Per la seua banda, Vicent Silvestre, regidor d’Esports (l’altre departament municipal implicat en l’organització), destaca “la participació rècord” que ha suposat la matrícula de 258 xiquetes i xiquets. “L’Ajuntament ha fet un esforç extraordinari coordinant un equip de monitores i monitors format per 16 professionals, dirigits pel tècnic municipal d’Esports”, assenyala Silvestre. Igualment, el regidor posa de manifest que, amb aquest volum d’inscripcions, han estat necessàries bona part de les instal·lacions del poliesportiu i també de l’institut de secundària, que les ha cedides de forma desinteressada.

Des de l’Ajuntament de Bocairent, es fa una valoració positiva i es destaca la importància d’oferir l’escola d’estiu tant per a l’alumnat participant com per a les seues famílies. I és que els primers han pogut gaudir d’una àmplia oferta ludicoeducativa que, a més de les jornades ordinàries (amb jocs i dinàmiques de tot tipus), han disposat de sessions de bany a la piscina municipal i d’excursions al Campament Fontés de Castalla, Escoles a la Mar de la Vila Joiosa i Aqualandia. Quant a les famílies, el consistori assenyala que aquest servei és una eina bàsica per a la conciliació familiar durant un període en què el curs escolar ja ha finalitzat.

Pujar