Castellano

Bocairent conclou “Viu la biblio!” amb un reconeixement a les persones més lectores

Bocairent conclou “Viu la biblio!” amb un reconeixement a les persones més lectores
  • La programació amb motiu del Dia Internacional de les Biblioteques s’ha celebrat per seté any consecutiu

Amb motiu del 24 d’octubre, Dia Internacional de les Biblioteques, l’Agència de Lectura de Bocairent impulsa la programació “Viu la biblio!” des de fa set anys. Es tracta d’una setmana d’activitats per a totes les edats amb l’objectiu de posar en valor la importància de la biblioteca i de les persones que donen sentit a aquest espai: els professionals que les atenen, d’un costat, i les persones usuàries, de l’altre.

L’edició d’enguany va arrancar el mateix 24 d’octubre amb l’entrega de detalls, així com l’inici de la campanya de llibres solidaris organitzada amb AFAB i la votació dels concursos d’eslògans i microrelats. El dimarts 25 va ser el torn de la sessió de biblioteràpia dirigida per Laura Molina i el dimecres 26, de la tertúlia al voltant de “Fadrines, el procés de no casar-se en la societat valenciana”, amb presència de la seua autora, Raquel Ferrero.

Dijous 27, l’activitat es va traslladar a la sala Joan de Joanes, de la mà del projecte “Lletres de por,” que impulsa el Consell Local del Llibre i la Lectura: contacontes i cercavila amb el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, amb els monstres valencians com a protagonistes. Al llarg de tots aquests dies, també es va poder vore en aquest mateix espai, l’exposició de la Fundació Bromera “Llegim?”, una iniciativa que posa en valor la importància de la lectura en família.

La clausura de “Viu la biblio!” va tindre lloc divendres passat, 28 d’octubre, amb el reconeixement a les persones més lectores: en la modalitat d’adults, María Ángeles Reig Belda, María del Carmen Calabuig Calabuig, Jairo Vañó Reig i Lluís Beneyto Galiana, i en la modalitat infantil i juvenil, Vladislav Lapov, Elia Sánchez Cerdá, Inés Reig Vañó i Lola Vañó Amorós. La bibliotecària, Pepa Sempere, i l’alcalde, Xavi Molina, els van lliurar el diploma acreditatiu i el val per a compra de llibres en establiments locals. Igualment, l’acte va servir per a conéixer la identitat de les guanyadores del VII Concurs d’eslògans per al foment de la lectura i del VI Concurs de microrelats “Bibliocontes”: Laura Molina Vañó i Rebeca Reig Puerto, respectivament.

Per al primer edil, “aquesta programació és una mostra més de l’objectiu que perseguim des de fa anys: que la biblioteca pública municipal no només siga un conjunt de prestatgeries amb llibres, sinó també un espai d’activitat i de sociabilització”. En aquest sentit, Molina destaca que l’agència de lectura de Bocairent compta amb una programació regular, amb dues propostes mensuals com a mínim, de la mà dels “Divendres de biblioteca”, “Viu la biblio!” i el grup de tertúlia literària.

Pujar