Castellano

Bocairent celebra la gala dels premis 9 d’Octubre 2022

Bocairent celebra la gala dels premis 9 d’Octubre 2022
  • L’acte reconeix l’alumnat local amb millor expedient acadèmic; Vicente Vañó Vañó, en la modalitat individual, i el Patronat, en la modalitat col·lectiva

Divendres passat va tindre lloc al teatre Avenida la catorzena edició dels premis 9 d’Octubre de Bocairent. L’acte va reunir a premiades i premiats, representants institucionals, teixit cívic i públic en general en una gala conduïda per Xelo Ferre i amb l’actuació del jove ballarí Marc Perigüell Frías.

La primera part va estar dedicada a l’alumnat local amb millor expedient acadèmic en el curs 2021/2022. En aquest sentit, les persones guardonades van ser: Mara Silvestre Vañó, Júlia Prieto Jover i Joan Beneyto Jordà, en la modalitat de primària; Rebeca Reig Puerto, en la de secundària obligatòria, i Estela Tormo Sanchis, en batxillerat.

La segona part va servir per a lliurar les distincions individual i col·lectiva a Vicente Vañó Vañó i el Patronat, respectivament. A Vañó, amb 39 anys com a sergent major de les festes en honor a Sant Blai, se li reconeixia una llarga trajectòria al servei de l’organització dels Moros i Cristians. I, en el cas del Patronat, es destacava una història de quasi 125 anys impulsant activitats religioses, formatives, lúdiques, culturals i esportives al municipi.

En la seua intervenció, l’alcalde de Bocairent assenyalava la importància d’aquestes distincions, que “posen nom i, per tant, posen en valor els esforços de persones i entitats importants per a la nostra localitat”. En aquest sentit, Xavi Molina afirmava: “Crear els premis 9 d’Octubre va ser un encert, consolidar-los era una obligació i prestigiar-los ha estat una línia de treball per a nosaltres al llarg dels últims anys”.

Pujar