Castellano

Bocairent bonificarà l’ocupació de via pública per prestar servei en períodes de màxima afluència de visitants

Bocairent bonificarà l’ocupació de via pública per prestar servei en períodes de màxima afluència de visitants
  • Els bars, les cafeteries i els restaurants podran optar fins a un 75% de rebaixa de la taxa anual de terrassa

El Ple de l’Ajuntament del passat 2 de juny va aprovar, amb el vot favorable del PSPV-PSOE i el PP i l’abstenció de Compromís, recuperar la taxa per ocupació de via pública per taules i cadires amb finalitat lucrativa. Aquesta estava suspesa des del 28 de maig de 2020 per l’esclat de la crisi sanitària de la Covid-19, que va obligar a adoptar mesures de control que van restringir el funcionament normal dels establiments de restauració.

“La recuperació de la taxa s’ha fet dos anys després en els mateixos termes i sense produir cap augment en el càlcul d’aquesta”, explica el regidor Vicent Silvestre. “És més, hem aprofitat per a introduir una novetat important: una bonificació per als bars, cafeteries i restaurants que presten servei en els moments d’especial necessitat per al poble, de manera que, sense castigar ningú, es premie a qui contribueix a donar resposta durant els períodes de més afluència de visitants”, continua el responsable local de Recursos Econòmics.

En aquest sentit, la bonificació prevista fixa cinc dates clau i un percentatge de reducció de l’import anual per a cada una d’aquestes: per l’apertura durant els dies de les festes de Sant Blai, un 10%; per l’apertura en Setmana Santa i Pasqua, un 25%; per l’apertura en les festes de Sant Agustí, un 10%; per l’apertura durant els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre, un 10%; per l’apertura els dies de celebració de la Fira de Comerç, un 10%, i per l’apertura els dies 6, 7 i 8 de desembre, un 10%.

El caràcter acumulable dels percentatges comportarà que un mateix establiment puga arribar a una bonificació de fins a un 75% de la taxa per ocupació de via pública amb una terrassa. Vicent Silvestre incideix que “la finalitat d’aquesta mesura adoptada per l’Ajuntament és incentivar que hi haja la màxima oferta de restauració quan més es necessita, sent conscients sempre que cada negoci particular té llibertat per a fixar els períodes de tancament que considere”.

Pujar