Castellano

Bocairent aprova la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària del Pla Edificant

Bocairent aprova la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària del Pla Edificant
  • L’Ajuntament treballa amb la Conselleria per a completar el projecte d’ampliació i reforma del CEIP Lluís Vives

El Ple de l’Ajuntament del passat 6 de juliol va tractar i aprovar per unanimitat la resolució del contracte de l’obra d’ampliació i rehabilitació del CEIP Lluís Vives en el marc del Pla Edificant de la Generalitat. El consistori bocairentí va signar aquest contracte amb l’UTE formada per Assistacasa SL i Edificacions i Reparacions Tarraco SL el 30 de setembre de 2020 per un import de 3.963.338,53 euros.

Segons explica la regidora d’Educació, “els endarreriments continuats i els problemes constants per part de l’empresa adjudicatària han fet que la situació fora completament insostenible”. En aquest sentit, Vanesa Doménech indica que “l’Ajuntament ha fet tots els esforços possibles per a revertir aquesta situació, però, donada la impossibilitat, al mes de gener, la Junta de Govern Local va acordar iniciar el procés de rescissió del contracte”.

Igualment, la responsable municipal explica que, en els últims mesos, també s’ha treballat amb la Conselleria per a poder completar el projecte amb una nova empresa, la qual haurà d’assumir el 48% de l’obra no executada. “Ja tenim a punt la sol·licitud perquè la Generalitat redelegue les competències de nou en l’Ajuntament i puguem dur a terme un procés de licitació que seleccione una empresa diferent”, diu Doménech.

Les actuacions principals que queden pendents són la rehabilitació integral de l’edifici de primària, la construcció d’un gimnàs per a la pràctica de l’activitat física i la renovació integral de les pistes esportives i l’espai de pati. La regidora d’Educació confia que la tramitació administrativa no s’estenga molt, perquè “la comunitat educativa pateix des de fa massa temps una situació de provisionalitat i de precarietat que no mereix”.

Pujar