Castellano

Bocairent aposta pel compostatge i la neteja de la serra de Mariola

Bocairent aposta pel compostatge i la neteja de la serra de Mariola
  MÉS FOTOS
  Bocairent aposta pel compostatge i la neteja de la serra de Mariola - (foto 2)
  Bocairent aposta pel compostatge i la neteja de la serra de Mariola - (foto 3)

  Per tercer any consecutiu, Bocairent pren part de la Setmana europea de la prevenció de residus que celebra la novena edició del 18 al 26 de novembre. En aquesta ocasió, la iniciativa internacional compta amb 13.410 accions programades arreu del continent de les que tan sols 29 es duen a terme a la Comunitat Valenciana; d'aquestes, dos tenen lloc a la localitat de la Vall d'Albaida baix l'auspici de l'Àrea d'Espais públics i naturals del consistori.

  La primera proposta, aquest dilluns 20 de novembre, va ser la presentació del projecte de compostatge comunitari que la població va a implantar en breu en el barri medieval i en la urbanització del Pinatell de la mà del Consorci de residus V5. L'objectiu no és altre que "recuperar el que feien els nostres avantpassats en els masos d'arreu del terme, és a dir, aprofitar les sobres de matèria orgànica per a generar un adob de màxima qualitat", segons apunta el regidor José M. Beneyto. La sessió va comptar també amb una part de formació a càrrec de Míkel Vela per a les persones interessades en la iniciativa.

  Per una altra banda, dissabte pròxim 25 de novembre, el consistori i ACIF Mariola Verda realitzaran una jornada de retirada de brutícia en el parc natural de la serra de Mariola oberta a totes les persones que vullguen participar. En aquest cas, la finalitat es retirar "tantes deixalles com pugam per tal de millorar les condicions ambientals i paisatgístics d'alguns dels nostres paratges més emblemàtics com el naixement del riu Vinalopó o l'àrea recreativa de la font de Mariola", com destaca el regidor de l'Àrea d'Espais públics i naturals.

  D'aquesta forma, Bocairent adapta 'perfectament' la seua participació en la iniciativa europea a les línies traçades en la novena edició. Així, José M. Beneyto considera que la reducció del fem en origen, la reutilització i la classificació dels residus "és el que perseguim amb la introducció del projecte de compostatge comunitari"; mentre que la neteja d'entorns naturals "quedarà reflectida en la jornada de dissabte pròxim", corroborant, per tant, "la sintonia de la nostra acció de govern amb els paràmetres europeus que ens encaminen cap a un nou aprofitament dels recursos naturals molt més sostenible i respectuós".

  Pujar