Castellano

Bocairent amplia els recursos per al turisme familiar amb una gimcana digital

Bocairent amplia els recursos per al turisme familiar amb una gimcana digital
  • L’aplicació mòbil planteja un recorregut pel Barri Medieval a partir d’enigmes relacionats amb el patrimoni local

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Bocairent ha posat en funcionament una gimcana digital per a donar a conéixer el patrimoni local i interactuar amb aquest. En concret, es tracta d’una aplicació que el públic pot descarregar al seu telèfon mòbil a través del portal turístic municipal bocairent.org o del codi QR disponible als serveis turístics de la localitat.

La proposta porta per títol “El llegat de Bocairent” i està orientada a un públic familiar. Tal com explica la tècnica Patricia Silvestre, “la ferramenta proposa un recorregut per gran part del Barri Medieval a través d’una sèrie d’enigmes que cal anar descobrint i encertant per a arribar al final del joc, en què es resol quin és el tresor més valuós del poble”. “Els participants es converteixen en ‘exploradors’, de manera que viuen la visita d’una manera única”, afig Silvestre.

Per a M. Luz Pascual, “la gimcana combina diversió, emoció i coneixement; per tant, pot ser molt atractiva per a les famílies que ens visiten”. A més, la regidora de Turisme assenyala que la iniciativa s’emmarca en les accions del Pla de Sostenibilitat Turística, finançat amb fons europeus Next Generation: “Amb el Pla volem consolidar i ampliar els recursos turístics; per això, actuem tant en les infraestructures i els agents com en els serveis vinculats a aquesta àrea”, conclou Pascual.

Pujar