Castellano

Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants

Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants
  • La segona edició de la quedada Dones Bicibles multiplica per cinc el nombre de ciclistes

MÉS FOTOS
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 2)
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 3)
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 4)
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 5)
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 6)
Bocairent acull l’única trobada cicloturista d’Espanya per a dones amb 80 participants - (foto 7)

80 dones. 103 quilòmetres. 1.470 m de desnivell acumulat. 3 ports de muntanya (el Moro, Biar i Canalís). Aquestes són les xifres de l’única trobada cicloturista d’Espanya destinada exclusivament per a dones que va tenir lloc a Bocairent aquest diumenge, 4 de setembre. La quedada organitzada per la recentment creada associació Dones Bicibles va multiplicar per cinc les 14 pioneres de la primera edició amb una procedència ben variada de més de 30 localitats tant de les províncies de València i Alacant com de Castelló, Tarragona, Albacete i Múrcia sense deixar de banda dos corredores de Gales i de Finlàndia.

Aquesta marxa no competitiva va nàixer baix l’impuls de M. José Silvestre, gerent de Cicles Silvestre, amb la finalitat de donar visibilitat a l’esport femení i, especialment, “a les dones amants i practicants del cicloturisme que, en moltes ocasions, passen desapercebudes”. De fet, la quedada pretén “fomentar l’ús de la bicicleta i ajudar a altres dones ciclistes a aconseguir el seu espai dins del ciclisme” mitjançant una jornada dedicada també a “fer noves amigues, compartir rialles, pujades, baixades, pedaleig...” on no van faltar ni les traques ni un autobús descapotable per acompanyar les participants durant els 103 quilòmetres del recorregut.

En aquesta ocasió, el traçat va passar per Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Beneixama, Biar, Onil, Banyeres de Mariola, Alcoi i el càmping Mariola amb eixida i arribada a Bocairent. Per a d’això, va ser necessària la implicació de l’agrupació de Creu roja de Banyeres de Mariola, de nombrosos voluntaris individuals i de col•lectius locals com Mésquedones, el Club ciclista, l’Associació de comerciants i de serveis i l’Associació d’hostaleria i de turisme així com dels ajuntaments de les poblacions de pas que van prevenir les seues instal•lacions esportives en cas de necessitat. A més, la prova va comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de Bocairent, de la Diputació de València i d’una vintena d’empreses que van cedir materials, nits d’allotjament i sopars per a sortejar entre totes les participants.

En definitiva, la 2a Quedada Dones Bicibles va acomplir els seus objectius de reivindicar una major presència social de l’esport femení mitjançant una jornada festiva en la que 80 ciclistes van completar un recorregut llarg i exigent per demostrar que “el ciclisme no sols porta nombres masculins”.

Pujar