Castellano

Bocairent aconsegueix la condició de municipi turístic de rellevància

Bocairent aconsegueix la condició de municipi turístic de rellevància
  • El reconeixement obri noves vies de finançament per part de la Generalitat i la Diputació

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del passat 11 d’abril va publicar el reconeixement de Bocairent com a municipi turístic. Així, el poble de la Vall d’Albaida se suma a altres 40 localitats valencianes amb aquesta distinció. I, a més, ho feia en la categoria de rellevància, de la qual també formen part Alboraia, Alcoi, Altea, Benicarló, Castelló de la Plana, el Puig de Santa Maria, Elx, Oliva, Oriola, Riba-roja de Túria, Sagunt, Santa Pola i Xàtiva.

Segons explica M. Luz Pascual, “és el resultat d’un treball de molts mesos en què hem hagut d’acreditar i documentar l’aposta ferma que el poble en el seu conjunt fa pel turisme”. I és que la condició s’atorga pel compliment de requisits com la població turística, les places d’allotjament i de segona residència, els recursos disponibles, l’activitat econòmica associada, els instruments de planificació i de participació del sector, l’estratègia sobre Destí Turístic Intel·ligent i qualitat en destinació, el codi ètic i la col·laboració en la lluita contra l’intrusisme.

La responsable municipal en aquesta matèria destaca que el reconeixement dona accés a vies específiques de finançament tant per part de la Generalitat com de la Diputació, amb la finalitat de compensar l’esforç motivat per aquesta activitat. “Aspirem a seguir millorant les infraestructures i els serveis vinculats al turisme i, per a d’això, és necessari obtindre més aportacions d’altres administracions; la condició de municipi turístic de rellevància així ho permet”, afirma M. Luz Pascual.

Pujar