Castellano

Bocairent rep 42.660 visitants procedents de més de 30 països durant 2017

Bocairent rep 42.660 visitants procedents de més de 30 països durant 2017
  MÉS FOTOS
  Bocairent rep 42.660 visitants procedents de més de 30 països durant 2017 - (foto 2)
  Bocairent rep 42.660 visitants procedents de més de 30 països durant 2017 - (foto 3)

  L'oficina de turisme de Bocairent va consolidar durant el 2017 les xifres rècords d'atenció a visitants de l'exercici anterior assolint un total de 42.660 persones. Per a la regidora de l'àrea, Noelia Vañó, "es tracta, sens dubte, de la consecució d'una afluència impensable tan sols fa uns anys"; igualment, destaca "la importància que va adquirint el mercat internacional així com la pluralitat de procedències que ja sumen més de 30 països d'arreu del món des de les nostres antípodes, Nova Zelanda, fins Canadà passant per Amèrica del Sud, Àfrica o Àsia i amb una important presència europea amb el Regne Unit al capdavant seguit de França, Holanda, Alemanya, Bèlgica i Rússia", segons la titular municipal.

  A més, Vañó espera que la xifra cresca en el 2018 "per dos motius fonamentals com són la declaració del nostre poble com a setena meravella rural d'Espanya per part del portal Toprural i per la commemoració del 175 aniversari de la plaça de bous". De fet, ambdues circumstàncies estaran molt presents en la participació de Bocairent en la 38 edició de la Fira internacional de turisme (FITUR) que arranca aquest dimecres, 17 de gener, a Madrid.

  Així, l'alcalde Josep-Vicent Ferre i la regidora Noelia Vañó presentaran dijous a les 17.30 h el vídeo promocional del cós més antic de la Comunitat Valenciana. L'audiovisual, elaborat per Documentart, posa en valor la singularitat d'un recinte excavat en la roca arran d'una crisi de la indústria tèxtil mitjançant unes vistes panoràmiques del monument i, sobretot, la desfilada sobre la sorra dels elements que configuren el tarannà local com són els moros i cristians, les danses, els 'cabolos' o la música de banda.

  Actualment, la plaça de bous de Bocairent ha esdevingut un espai polivalent on es realitzen tot tipus d'activitats culturals, socials i festives a més d'algun esdeveniment taurí. A partir d'aquesta pluralitat d'usos s'està configurant una programació commemorativa especial per al 2018 amb la intenció de "remarcar les peculiaritats d'un dels monuments més emblemàtic llegats pels nostres avantpassats fa 175 anys", segons la regidora de Turisme, Noelia Vañó.

  Pujar