elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"BLOC I PAÍS" celebra que el seu missatge d'enfortir el BLOC per fer un millor Compromís estiga sent assumit per la direcció del partit

"BLOC I PAÍS" celebra que el seu missatge d'enfortir el BLOC per fer un millor Compromís estiga sent assumit per la direcció del partit
  MÉS FOTOS
  "BLOC I PAÍS" celebra que el seu missatge d'enfortir el BLOC per fer un millor Compromís estiga sent assumit per la direcció del partit - (foto 2)

  Aquestos canvis van en la línia d'enfortir el BLOC per tal de millorar Compromís, que és la tesi amb la qual va nàixer aquesta formació política. En aquest sentit, Miquel Bononat, Portaveu del Secretariat Nacional de Bloc i País, ha subratllat que aquesta setmana hem pogut veure una certa representació del BLOC, a més a més de la gent de Bloc i País, en la manifestació de dissabte passat a València de la Crida pel Finançament, tot i que ni la direcció del partit ni de la coalició s'hi havien adherit:

  Bononat afirma que: "Des de Bloc i País ens hi vàrem adherir com a organització i hem portat el lideratge de la voluntat de les bases de fer costat a una reivindicació absolutament fonamental per al País Valencià i el benestar dels valencians i les valencianes, per això hem tornat a eixir al carrer".

  Per altra banda, Bononat també ha destacat que Compromís ha encetat la campanya #TracteJust, que va en la mateixa línia: fer pinya per aconseguir un finançament i unes inversions justes que garantisquen el benestar de les persones i la posada en marxa dels instruments i les infraestructures per dinamitzar la nostra economia: "Quan parlem de finançament, parlem de dependència, educació, sanitat... els pilars bàsics de l'Estat del benestar, que gestiona la Generalitat. I quan parlem d'inversions justes, parlem de deixar de ser sempre els últims i marginats en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja mane PP o PSOE; de fer realitat el Corredor Mediterrani, el Tren de la Costa, unes rodalies de qualitat, en definitiva, de fomentar la competitivitat de la nostra economia".

  Bononat també ha valorat com a positives les paraules d'Àgueda Micó, qui ha manifestat que ha de ser el BLOC qui lidere Compromís, després d'haver esdevingut Coportaveu de la coalició en representació del partit nacionalista en substitució de Enric Morera que ha estat cesat del seu càrrec per la pròpia Micó.

  El portaveu continua :"La militància del BLOC som dues terceres parts de Compromís i cal que tinguem una representativitat acorde a la voluntat de les bases. Hem vist com se'ns ha imposat pactes amb forces de l'estat espanyol contra l'expressió democràtica molt majoritària de Compromís i això no pot tornar a passar, per a la qual cosa necessitem un BLOC unit i fort que reme en la direcció de millora la coalició Compromís, tot fent que tinga un funcionament democràtic i on la militància puga expressar-se i la seua paraula siga escoltada, el baix cap a dalt que sempre hem dit des del Bloc Nacionalista Valencià des del seu naiximent".

  Finalment, el Portaveu del Secretariat Nacional de Bloc i País ha afirmat que "Àgueda Micó i la resta de la direcció del nostre partit ens tindrà al seu costat per portar a la pràctica les declaracions que ha enunciat. Li desitgem, com no podria ser d'una altra manera, sort en la nova responsabilitat que ha assumit. Només hi posem un però: el seu nomenament hauria hagut d'estar, a més d'informat, participat per la militància, a més de consensuat amb totes les sensibilitats del nostre partit. Ens estem acostumant massa a assabentar-nos per la premsa de decisions de tanta transcendència com és la designació de la coportavocia del BLOC a Compromís -procés que els nostres socis realitzen en votacions als seus òrgans homòlegs del nostre Consell Nacional- i aquesta és una dinàmica que a Bloc i País no ens agrada gens i que trenca amb la vocació participativa i assembleària que històricament ha tingut el valencianisme política i la nostra organització política en particular".

  Pujar